22.2 C
București
vineri, 21 iunie, 2024

-

HomepageAdvGhenadie Cioinac, SAS: În digitalizarea agriculturii, crucial e ecosistemul. Mulți fermieri încă...

Ghenadie Cioinac, SAS: În digitalizarea agriculturii, crucial e ecosistemul. Mulți fermieri încă utilizează 4-6 platforme pentru gestionarea afacerilor

Instrumentele digitale disponibile pe piață, datorită cărora se asigură simplificarea logisticii și efectuarea evidenței, colectarea și analiza mult mai facilă a informațiilor despre întreprindere, sunt bine cunoscute de majoritatea fermierilor, fie că vorbim de cei care au în gestiune zeci de hectare, fie de cei care au zeci de mii de hectare de întreținut eficient. 

Monitorizarea, controlul, planificarea eficientă și stocarea de lungă durată a datelor sunt câteva avantaje ale platformelor moderne, ce vin să le completeze pe cele menționate anterior. Acum, acestea sunt disponibile, practic, tuturor fermierilor. 

Totuși, când vorbim de eficientizarea activității prin prisma experienței utilizării a diferitor soluții, s-ar părea că ceva lipsește, și anume – noțiunea și principiului unui Ecosistem

Ce ar însemna aceasta? Ei bine, sondajele realizate indică faptul că, mulți fermieri încă mai utilizează cinci, șase sau și mai multe platforme pentru administrarea afacerilor, pentru diferite suprafețe pe care le au în gestiune. Pe lângă disconfort, acest lucru ar însemna mai mult timp investit pentru analiza datelor, acces mai înrăutățit la acestea sau chiar pierderea unor date importante în timp. 

Mai multe detalii la acest subiect ne-a oferit Ghenadie Cioinac, co-fondator al Studioului Sistemelor Agricole.  

„Având atât experiența unui fermier, cât și reprezentând o companie lider la capitolul integrarea soluțiilor software complexe în cadrul companiile agricole, îmi este mereu relevantă experiența altor fermieri. Agricultura regională a înregistrat progrese importante în ultimii ani în digitalizarea afacerilor, astfel că nu mai este necesar să explicăm importanța și avantajele integrării tehnologiilor. 

În schimb, o carență pe care o vedem ține de necesitatea integrării tuturor soluțiilor pe o singură platformă, pentru accesarea mult mai facilă și eficientă a tuturor datelor. O astfel de soluție este disponibilă în cadrul SAS”, specifică Ghenadie Cioinac. 

Și cum inovațiile sunt prezentate de obicei în cadrul evenimentelor, compania este mereu conectată la acestea, pentru a discuta direct cu fermierii despre soluțiile disponibile și carențele ce se fac simțite. 

„Participăm mereu la evenimentele locale sau internaționale, ultimul fiind „Gala Fermierilor, RALF”, deoarece soluțiile pentru optimizarea costurilor și ajustarea gestionării întreprinderii, mai ales în contextul crizelor actuale, care nu lasă loc erorilor sau plătim pentru acestea mult prea scump, devin indispensabile.  

Multe platforme disponibile, fiind pe alocuri puțin integrate, pentru că fiecare dezvoltator în mare parte integrează mai puține module de funcționare în ele, vin la pachet și cu anumite riscuri și probleme. Acest lucru generează ineficiență, în contextul în care fermierii au acum posibilitatea să utilizeze o singură platformă sau maxim două pentru a monitoriza toate datele de care au nevoie. Vorbim de comoditate, acces rapid al datelor și un control mult mai eficient al întreprinderii”.  

Ecosistemul SAS integrează cele mai importante soluții, acoperind, practic, toate nivelurile de gestionare a fermei. Spre exemplu, atunci când vorbim de monitorizarea situației din câmp, cele două sisteme disponibile – FarmingOS și Cropwise Operations – vă oferă următoarele funcții disponibile: 

 1. Mobilitatea datelor
 2. Jurnalul agronomului
 3. Identificarea zonelor cu probleme
 4. Imagini zilnice din satelit de la Planet Labs
 5. Aplicație mobilă pentru agronomi
 6. Scouting
 7. Relații funciare
 8. FarmingOS (vizualizarea economiei)
 9. Evidența stocurilor
 10. Rentabilitatea pe câmpuri până la recoltare
 11. Monitorizarea localizării echipamentelor
 12. Fișa de cont a tractoristului
 13. Antenă GPS de înaltă precizie
 14. Alarme automate
 15. Monitorizarea nivelului de combustibil
 16. Controlul consumului de combustibil
 17. Automatizarea benzinăriei
 18. Recoltarea culturilor
 19. Cartea de service
 20. Aplicații mobile pentru controlul echipamentelor
 21. Cartografierea aplicațiilor
 22. Roboți Telegram
 23. Diferențierea drepturilor de acces
 24. Date meteorologice
 25. Stație meteorologică autonomă
 26. Păstrarea tehnologiei
 27. Scanare cu un UAV
 28. Sarcini pentru prelevarea de probe de sol
 29. Hărți de aplicare diferențiată
 30. Măsurarea durității solului
 31. Numărarea plantelor răsărite
 32. Estimarea randamentului
 33. Harta culturilor din regiuni
 34. Controlul activității personalului
 35. Controlul echipamentului de remorcare.

Pentru mai multe detalii, accesați sasagro.com, iar dacă ai și tu ceva de adus bun în lumea digitalizării agriculturii, Compania SAS mai are deschise înscrierile la concurs pentru funcția de Manager Vânzări. Pentru detalii și informații suplimentare, apelează la 0770 166 039. 

Luminița Crivoi
Luminița Crivoi
Expert în agricultură

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

De ce porumbul semănat după rapiță „nu funcționează”?

Rapița este o cultură atractivă pentru fermieri, generându-le și primii bani în ferme. Pe de altă parte, lucru valabil...

Crama La Salina din Cluj a primit Medalia Grand Gold la Concours Mondial de Bruxelles

Un vin alb produs de Crama La Salina din Cluj a câştigat marele premiu la un concurs internaţional de...

BRD lansează un canal de vânzare online pentru creditele APIA destinate finanţării micilor fermieri

BRD lansează un canal de vânzare online pentru creditele destinate finanţării micilor fermieri acordate pe baza subvenţiilor de încasat...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole