Parchetul de pe lângă Judecătoria Pogoanele a finalizat expertizele în cazul celor trei legumicultori buzoieni acuzaţi că au folosit substanţe neconforme pentru a grăbi coacerea legumelor din solariile pe care le deţin. Analizele au relevat că roşiile pot fi consumate, dar castraveţii trebuie retraşi de la comercializare, transmite News.ro, scrie digi24.ro.
Parchetul de pe lângă Judecătoria Pogoanele anunţă, luni, că a finalizat expertizele în cazul celor trei legumicultori buzoieni acuzaţi că au folosit substanţe neconforme pentru a grăbi coacerea legumelor.
Astfel, roşiile tratate cu substanţe neconforme pot fi consumate de către populaţie, deoarece concentraţia de substanţe chimice este în limita admisă, în timp ce castraveţii aceloraşi legumicultori trebuie retraşi de la comercializare, fiind dăunători pentru sănătate.
Organele de anchetă îi vor cerceta în continuare pe cei trei legumicultori
Chiar şi aşa, organele de anchetă îi vor cerceta în continuare pe cei trei legumicultori, dat fiind că folosirea substanţelor chimice neautorizate constituie infracţiune.
Rezultatele expertizelor vor fi comunicate, luni, tuturor instituţiilor responsabile de siguranţa alimentară, care vor trebui să ia măsurile ce se impun. Astfel, vor fi anunţate Direcţia Agricolă, Direcţia de Sănătate Publică şi Direcţia Sanitar Veterinară a judeţului Buzău, care vor trebui să ia toate măsurile pentru a scoate de la comercializare castraveţii neconformi.
Trei bărbaţi din Ilfov şi Buzău sunt cercetaţi într-un dosar care vizează utilizarea sau revânzarea de substanţe toxice, în special în scopul coacerii premature a legumelor cultivate în solarii. În urma unor percheziţii şi a unui flagrant, au fost ridicate peste 200 de kilograme şi peste 350 de litri de substanţe toxice şi de protecţia plantelor neomologate, unele expirate.