31 C
București
luni, 17 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleAFIR: CE a rambursat României 264 milioane de euro pentru proiecte FEADR

AFIR: CE a rambursat României 264 milioane de euro pentru proiecte FEADR

Peste 264 de milioane de euro au fost rambursate României, în luna martie, de la Comisia Europeană (CE) pentru proiectele din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), se arată într-un comunicat de presă al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

Transferul sumei totale de 264.043.355 de euro, la începutul lunii martie a acestui an, reprezintă cheltuieli efectuate prin AFIR şi solicitate pentru decontare de România pentru perioada 16 octombrie – 31 decembrie 2022.

Astfel, conform informării primite din partea Băncii Naţionale a României (BNR), aceşti bani au intrat efectiv în conturile statului român în data de 2 martie 2023 şi reprezintă rambursări din FEADR (248.417.217,60 de euro) şi din Instrumentul de Relansare al Uniunii Europene (EURI) – în valoare de 15.626.138,79 de euro.

„Rambursarea cheltuielilor efectuate de către un stat membru certifică corectitudinea acestor cheltuieli şi mai ales faptul că AFIR are toate sistemele de implementare şi plată în deplină concordanţă cu cerinţele regulamentelor europene. Până în prezent, Comisia Europeană a rambursat României aproximativ 7,8 miliarde de euro pentru investiţiile în agricultură şi dezvoltarea durabilă a mediului rural finanţate prin Agenţie”, a precizat George Chiriţă, directorul general al AFIR.

Potrivit instituţiei, sumele solicitate şi rambursate reprezintă plăţile efectuate de către AFIR pentru proiectele de investiţii finanţate prin Planul Naţional pentru Dezvoltare Rurală (PNDR) 2020, dar şi plăţile compensatorii aferente măsurilor delegate către Agenţia de Plăţi pentru Intervenţie în Agricultură (APIA).

  • Citește despre ->
  • AFIR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

AFIR: Notificări de acordare a finanţărilor pentru 484 de tineri fermieri pe proiecte eligibile aflate în aşteptare

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a emis notificări către...
‹ adv ›

AFIR a publicat condițiile accesării fondurilor europene pentru utilaje agricole

În vederea lansării sesiunii de depunere a solicitărilor de finanțare, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe...

AFIR: Ghidul solicitantului pentru licee agricole, în consultare publică

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a publicat miercuri, pe site-ul propriu, versiunea consultativă a Ghidului solicitantului „Îmbunătăţirea Infrastructurii...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole