14.5 C
București
joi, 3 aprilie, 2025
IT
MD

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleTurcia anunță limitarea exportului de tomate până pe 14 aprilie 2023

Turcia anunță limitarea exportului de tomate până pe 14 aprilie 2023

Ministerul Pădurilor și Gestionării Apelor din Turcia a decis limitarea exportului de tomate până la 14 aprilie 2023.

Ministerul a declarat într-un comunicat că din cauza creșterii anormale a prețului roșiilor în Turcia din ultimele zile și a consecințelor teribile ale cutremurului, care a afectat direct 11 provincii, a devenit necesar să se ia măsuri pentru asigurarea securității alimentare și stabilizarea prețurilor.

„S-a decis restricționarea exportului de roșii (proaspete/refrigerate) cu GTIP 0702.00 până la 14 aprilie 2023. În acest context, certificatul fitosanitar și/sau certificatul de sănătate nu trebuie eliberat pentru cererile de export 0702.00 GTIP (proaspăt/refrigerat) (cu excepția scutirilor menționate mai sus) până la data de 14 aprilie 2023”.

‹ adv ›

Reprezentanții sectorului spun că producătorii de tomate din zona afectată și producătorii care cultivă singuri vor fi afectați negativ de decizia de restricționare a exporturilor de tomate.

Printre țările importante importatoare de tomate din Turcia se numără Ucraina, Moldova, Georgia, România – Turcia este cea care furnizează de obicei cele mai multe roșii produse în seră acestor piețe în martie.

Exporturile către Cipru de Nord, Palestina și Azerbaidjan nu sunt supuse restricției.

Teoretic, acestea ar putea fi înlocuite cu importuri din Maroc, Iran sau chiar Spania (roșii de calitate superioară), dar înlocuirea completă a livrărilor turcești, potrivit unor analiști, ar fi imposibilă, deoarece aceste țări pot să nu aibă volumele necesare de tomate necesare în acest moment.

‹ adv ›

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Creșterea productivității fermierilor români în culturile de cereale prin inovație 

Pe măsură ce populația globală continuă să crească, asigurarea...
‹ adv ›

Cum protejăm pomii fructiferi de înghețurile de primăvară

Înghețurile târzii de primăvară reprezintă un risc major pentru pomii fructiferi, afectând mugurii, florile și fructele în formare, cu...

Piața uleiurilor vegetale sub presiune. Efectul „tarifelor Trump”

Prețurile semințelor de floarea-soarelui rămân sub presiune din cauza scăderii prețurilor la șrot, deși prețurile uleiului de floarea-soarelui sunt...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole