10.4 C
București
marți, 23 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleIsraelul vrea să importe carne procesată din România în valoare de 50...

Israelul vrea să importe carne procesată din România în valoare de 50 milioane dolari anual

Autoritățile israeliene au demarat proceduri pentru a permite importul de carne procesată din România, iar valoarea acestor produse românești ar putea ajunge la 50 milioane dolari anual, potrivit ambasadorului statului Israel în România, Reuven Azar, scrie profit.ro.

Acesta a reclamat însă necesitatea unei colaborări transparente din partea autorităților veterinare române pentru ca procedurile să fie autorizate și de partea israeliană.

De ce este important: Importurile Israelului din România s-au ridicat în 2021 la 482,76 milioane dolari, din care 74,23 milioane dolari au reprezentat importuri de animale vii, conform datelor actualizate luna aceasta de Comtrade (ONU).

De asemenea important: În anul 2020, fostul ambasador israelian al București, David Saranga, a menționat că este necesară facilitarea discuțiilor pentru ca în România să fie simplificată procedura de autorizare a abatoarelor kosher, ca opțiune la vânzarea animalelor vii.   

Acum, succesorul lui Saranga, ambasadorul Reuven Azar arată că Isarelul și-a propus să importe din România carne procesată, iar acest business ar putea ajunge la 50 milioane dolari.

”Încercăm acum să ajungem în situația în care să putem importa carne procesată din România. Va fi o afacere importantă, care va genera circa 50 milioane dolari anual”, a arătat diplomatul israelian.

Acesta a subliniat însă că este nevoie de o colaborare transparentă a autorităților competente din România pentru ca exportul românesc să poată începe.

”Trimitem chestionare autorităților veterinare și am avut o experiență neplăcută în trecut, pentru că există tendința funcționarilor să spună că totul este ok, dar odată ce spun că totul este în regulă, cealaltă parte spune că nu este totul în regulă și prin urmare nu aprobă (importul – n.red.)”, a declarat Reuven Azar, care a adăugat că este nevoie ca funcționarii să înțeleagă să fie transparenți, pentru că altfel procesul va eșua.   

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Cauze ce duc la îngălbenirea răsadului de ardei, a plantelor tinere

Una dintre cele mai frecvente probleme la răsadurile de...
‹ adv ›

Nancu: IMM Invest a fost cel mai mare program de bancarizare a întreprinderilor mici şi mijlocii

Programul IMM Invest a început cu una din şapte întreprinderi mici şi mijlocii bancabile şi am ajuns în anul...

Bayer planifică să lanseze primul bioinsecticid pentru culturile de câmp

Bayer anunță că a semnat un acord cu compania britanică AlphaBio Control pentru a obține o licență exclusivă pentru...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole