1.4 C
București
vineri, 22 noiembrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleStructura organizatorică a Ministerului Agriculturii va fi armonizată

Structura organizatorică a Ministerului Agriculturii va fi armonizată

Structura organizatorică şi administrativă a Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) şi cea a Autorităţii pentru Administrarea Sistemului Naţional Antigrindină şi de Creştere a Precipitaţiilor vor fi armonizate cu prevederile noilor linii directoare ale Planului Strategic PAC 2023-2027 şi ale Programului pentru acvacultură şi pescuit, aprobate de Comisia Europeană la finalul anului 2022, potrivit unui proiect postat miercuri pe site-ul instituţiei.

„Modificările nu vizează creşterea numărului de posturi sau disponibilizări de personal, acestea au în vedere proceduri tehnice care ţin de buna funcţionare a instituţiei, în acord cu punerea în aplicare a Planului Strategic în scopul creşterii gradului de absorbţie a fondurilor europene destinate agriculturii şi dezvoltării rurale, în valoare de 15,8 miliarde euro”, transmite MADR.

Începând cu data de 1 martie, prin legislaţia europeană şi naţională elaborată până în prezent, România are obligaţia să armonizeze structurile instituţiei cu reglementările europene şi naţionale. Astfel, cele două structuri coordonatoare pentru cele două programe se vor numi Autoritatea de Management pentru Planul Strategic (AM PS) şi Autoritatea de Management pentru Programul pentru Acvacultură şi Pescuit (AM PAP).

Activităţile specifice desfăşurate la nivel teritorial vor continua în 7 compartimente organizate la nivel regional, în zonele în care îşi au sediul centrele regionale din cadrul AFIR.

„Modificările din prezentul act normativ au în vedere implementarea obiectivelor stabilite prin Programul de Guvernare 2020-2024 şi a celor prevăzute în Planul Strategic, referitoare la promovarea unui sector agricol inteligent, rezilient şi diversificat, care să asigure securitatea alimentară, consolidarea orientării către piaţă şi creşterea competitivităţii producătorilor români din sectorul agroalimentar, precum şi îmbunătăţirea poziţiei fermierilor în lanţul valoric”, menţionează MADR.

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Bugetul Programului de susținere a producției de cartof a fost majorat

În cadrul unei Hotărâri aprobate joi, Guvernul a suplimentat...
‹ adv ›

MADR propune modificări ale legislației privind pășunile și sprijin pentru tineretul ovin

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, a avut miercuri dimineaţa o întâlnire de lucru cu o delegaţie a...

MADR lansează Ghidul pentru energia regenerabilă în agricultură și industria alimentară

Versiunea consultativă a Ghidului solicitantului pentru Schema de ajutor privind sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole