12.8 C
București
joi, 22 februarie, 2024

-

HomepageAdvAchiziționarea unei drone agricole - 4 sfaturi importante la alegerea distribuitorului

Achiziționarea unei drone agricole – 4 sfaturi importante la alegerea distribuitorului

Calitatea și complexitatea serviciilor post-vânzare, oferite de un dealer de utilaje este esențială când trebuie să achiziționezi un utilaj pentru ferma ta, fie el tractor, combină de recoltat sau oricare altul.

Când vorbim despre service, piese de schimb, asistență tehnică sau consultanță pe durata procesului de achiziție, fiecare fermier știe că aceste lucruri fac diferența între un partener de încredere și un vânzător oarecare atunci urmează să ia o decizie privind achiziționarea celui mai potrivit utilaj pentru lucrările agricole din ferma sa.

Dar, în cazul dronelor agricole se aplică aceleași criterii de alegere a distribuitorilor care vând aceste echipamente?

Specialiștii din echipa DroneBox, dealer autorizat DJI Agriculture în România, îți prezintă patru aspecte importante de luat în calcul atunci când decizi cine este distribuitorul de la care vei cumpăra un astfel de echipament.

1. Consultanță specializată pe durata procesului de achiziție

Asigură-te că drona agricolă pe care o cumperi se potrivește nevoilor fermei tale. Cele mai importante criterii în funcție de care alegi drona potrivită sunt:

 • Suprafața de teren agricol care va fi acoperită de o dronă;
 • Tipul terenului cultivat;
 • Tipul de tratamente care se aplică pe suprafața cultivată;
 • Condițiile meteo specifice regiunii în care se află ferma;
 • Mărimea și puterea dronei;
 • Echiparea dronei cu un număr suficient de acumulatoare care corespund specificului fermei, generator și accesorii suplimentare (sistem de împrăștiere, kit adițional, rezervor de rezervă, consumabile etc).

Mai multe informații despre Cum alegi drona agricolă potrivită pentru ferma ta?.

2. Instructaj tehnic și de pilotaj al dronei

Este esențial să ți se ofere training specializat cu un trainer certificat de producător și autoritățile naționale (AACR) despre:

 • modul constructiv al aparatului de zbor, caracteristicile tehnice, modulele de control, înlocuirea pieselor și elementelor uzate etc.
 • modul de funcționare și setare software: setarea parametrilor aparatului de zbor, caracteristicile de control al zborului în orice condiții, setarea nivelelor de securitate etc.
 • crearea misiunilor de zbor (manual/automatizat) în diferite scenarii (terenuri regulate, neregulate, cu obstacole etc.), setarea misiunii de zbor în funcție de condițiile climatice și relieful terenului etc.
 • securitatea zborului și mentenanța dronei (înainte și după zbor), acumulatorilor și încărcătorului.
 • tehnica folosirii pesticidelor și particularitățile aplicării acestora cu dronele agricole.

3. Piese de schimb și service autorizat

Dronele au nevoie de întreținere regulată, similar cu oricare alte sisteme complexe și produse de înaltă tehnologie.

Respectarea regulilor de funcționare și mentenanță este o garanție a siguranței, iar efectuarea lucrărilor de întreținere la timp reduce riscul de avarii neprevăzute ale aeronavei.

Accidente neașteptate pot apărea atunci când ai cea mai mare nevoie de dronă pentru a efectua tratamentele și, prin urmare, planul de lucru al companiei poate fi perturbat. Mai mult, orice accident în care sunt implicate aceste aparate de zbor prezintă riscul de deteriorare a proprietății terților și, în unele cazuri, riscul de rănire a persoanelor din zona de lucru.

Pentru a evita astfel de scenarii negative, alege furnizorul caracterizat de promptitudine și seriozitate, care îți poate oferi servicii de mentanță și service a dronei de către ingineri profesioniști, certificați de producător.

4. Consultanță agronomică

Suportul specialiștilor care cunosc particularitatea aplicării produselor de protecție fitosanitară folosind dronele agricole și tehnica ULV (ultra-low volume) este extrem de important, pentru că reprezintă cheia aplicării cu succes a pesticidelor cu ajutorul dronelor agricole.

De la gama de substanțe ce pot fi utilizate, condițiile agro meteorologice și până la modul de pregătire a soluțiilor, toate influenţează randamentul operațiunii iar, în final, rezultatele se văd la recoltare.

Pentru mai multe detalii: DroneBox | Drone Box S.R.L., Dealer Autorizat DJI Agriculture în România.

V-ar putea plăcea și articolul despre Mentenanța dronelor agricole – când și cum se face corect.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Alexandra Ali: Schimbarea trebuie să pornească de la noi. Soluțiile ADAMA pentru provocările sustenabilității

Interviu cu Alexandra Ali, Manager Omologări ADAMA România &...

Progresul agriculturii digitale în România cu ajutorul științei Inteligenței Artificiale 

Factori precum schimbările climatice, creșterea populației și preocupările legate de securitatea alimentară conduc industria agricolă să caute abordări inovatoare...

Agora Vitis, Syngenta: Suntem mândri să fim partenerul de încredere al viticultorilor români

Agora Vitis „Legături de viță nobilă”, noul concept Syngenta, deschide noi orizonturi și legături pentru viticultura românească, consolidând o...

Agri Trade Summit 2024: 750 de participanți și-au asigurat deja biletul

Agri Trade Summit 2024, organizat de AgriColumn și Godmother, se va desfășura pe 22 Februarie, la București - în...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole