16 C
București
sâmbătă, 25 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleCompania poloneză Citronex se extinde în România - va construi cea mai...

Compania poloneză Citronex se extinde în România – va construi cea mai mare seră din țară

Compania poloneză Citronex, unul dintre cei mai mari importatori și distribuitori de banane din Europa, își dezvoltă activitățile în România.

Investiția pentru o seră pe 50 de hectare pentru producția de tomate a fost confirmată pe de autoritățile locale din Dumbrăveni, județul Sibiu, notează FreshPlaza.

„Investiția se va face în mai multe etape. Primele 10 ha de seră vor costa aproximativ 25 de milioane de euro și vor genera 120 de locuri de muncă. Sera de la Dumbrăveni va fi cea mai mare din România și ar alimenta în principal piața internă, dar alte piețe din jurul nostru sunt tot în considerare”, spune Emil Dârloșan, primarul de la Dumbrăveni.

Prima fază a construcției de sere de 10 ha la Dumbrăveni este planificată să fie finalizată la sfârșitul anului 2024.

Compania de familie este deja în TOP3 cei mai mari producători de tomate din Europa. În Polonia, Citronex are peste 80 de hectare de sere similare. Odată cu noile investiții în România, acestea vor ajunge la 50 000 de tone de producție anuală.

Citronex își dezvoltă cu succes afaceri în România din 2018, livrând pe piață banane premium către cele mai mari lanțuri de supermarketuri. Centrele situate în Timisoara si Bucuresti sunt cele mai mari facilități de acest tip din țară.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

De ce găinile mănâncă ouăle, metode de evitare a problemei

Ouăle de pasăre (în special găină) conțin numeroase vitamine...
‹ adv ›

Romsilva este dispusă să preia în administrare şi alte arii naturale protejate, susţine şeful instituţiei

Regia Naţională a Pădurilor (RNP) - Romsilva este dispusă să preia în administrare şi alte arii naturale protejate din...

Tulcea: Condiţii noi pentru pescarii comerciali din Deltă

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării din Tulcea a început săptămâna aceasta emiterea noilor permise de pescuit comercial pentru locuitorii...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole