4.9 C
București
marți, 27 februarie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleAsigurătorii de nave anulează acoperirea riscurilor de război pentru Rusia și Ucraina

Asigurătorii de nave anulează acoperirea riscurilor de război pentru Rusia și Ucraina

Clubul de asigurări P&I (Protection and Indemnity) a anunțat că anulează acoperirea riscurilor războiului în Rusia, Ucraina și Belarus, după o ieșire din regiune a reasigurătorilor din cauza pagubelor mari, indică portalul ucrainean APK-Inform cu referire la Reuters.

După cum s-a menționat în mesaj, reasigurătorii își reînnoiesc de obicei contractele pentru 12 luni cu clienții de asigurări la 1 ianuarie.

„Reasiguratorii clubului P&I, care acoperă aproximativ 90% din riscurile asociate navelor, nu mai pot asigura reasigurarea riscurilor militare sub influența riscurilor teritoriale ale Rusiei, Ucrainei sau Belarusului”, se arată în raport.

În același timp, în raport se indică faptul că navele au, de obicei, asigurare P&I care acoperă riscurile părților terțe, inclusiv daunele aduse mediului și riscurile de deteriorare. Politicile separate asigură navele împotriva daunelor fizice.

„Retragerea acoperirii pentru Ucraina și Rusia afectează unele, dar nu toate tipurile de polițe oferite de cluburile P&I”, au spus trei surse de asigurări P&I.

Potrivit estimărilor surselor din industrie, excluderile vor îngreuna găsirea de asigurări de către transportatori, vor crește prețurile și ar putea însemna că unele nave vor rămâne neasigurate.

„Furnizorii de reasigurări includ actori mondiali din industrie precum Hannover Re (HNRGn.DE), Munich Re (MUVGn.DE) și Swiss Re (SRENH.S), precum și sindicate de piață Lloyd’s of London (SOLYD.UL)”, se arată în mesaj.

Clubul P&I a declarat pe 23 decembrie că problema a apărut din cauza lipsei de disponibilitate a reasigurărilor pentru reasigurători.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Rasa de capre Toggenburg – descriere, avantaje, întreținere

Rasa de capre Toggenburg este originară din Alpii Elvețieni. Ea are o istorie îndelungată și o reputație solidă, fiind...

Miniştrii Agriculturii cer UE să majoreze subvenţiile într-un moment în care fermierii protestează la Bruxelles

Miniştrii europeni ai Agriculturii au îndemnat luni Uniunea Europeană să majoreze finanţarea pentru Politica Agricolă Comună (PAC), un program...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole