16 C
București
sâmbătă, 25 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleDaea deschide vineri târgul „Produse româneşti de Crăciun în Bucureşti”, organizat în...

Daea deschide vineri târgul „Produse româneşti de Crăciun în Bucureşti”, organizat în curtea Ministerului Agriculturii

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, va deschide vineri târgul „Produse româneşti de Crăciun în Bucureşti”, organizat în curtea instituţiei, în perioada 16 – 19 decembrie 2022.

Potrivit unui comunicat al ministerului de resort, bucureştenii se vor putea bucura în cele patru zile de o bogată varietate de mâncare gătită specifică sărbătorilor de iarnă: cârnaţi de porc la grătar, sarmale din carne şi sarmale de post.

„Printre produsele româneşti cu care se vor delecta vizitatorii la târgul de Crăciun din acest an fac parte bucate din diferite regiuni ale ţării, atestate ca produse tradiţionale de către MADR: slănină afumată, cârnaţi de porc, caltaboş, jumări, cârnaţi şi tobă de casă, lebăr, jambon şi muşchi de porc afumate, lactate şi brânzeturi, produse din peşte, cozonac, prăjituri şi băuturi spirtoase. Din arealul zonei montane va fi prezentă la târg o gamă largă de brânzeturi, dulceţuri, gemuri, sucuri, siropuri, zacuscă”, informează MADR.

De asemenea, producătorii agricoli vor comercializa ulei de floarea-soarelui presat la rece, diverse sortimente de miere şi produse ale stupului, fructe şi legume de sezon, precum şi diverse produse obţinute din lavandă, provenite din fermele proprii.

Cei interesaţi vor avea posibilitatea de a achiziţiona produse agroalimentare româneşti recunoscute pe scheme de calitate europene: Magiun de prune Topoloveni (Indicaţie Geografică Protejată), Telemea de Sibiu (Indicaţie Geografică Protejată), Scrumbie de Dunăre afumată (Indicaţie Geografică Protejată), Salată cu icre de ştiucă de Tulcea (Indicaţie Geografică Protejată), Salată tradiţională cu icre de crap (Specialitate Tradiţională Garantată). De asemenea, de la târg nu va lipsi binecunoscuta plăcintă dobrogeană, produs ce se află în curs de dobândire a protecţiei europene ca Indicaţie Geografică Protejată.

Buna dispoziţie va fi asigurată de artişti de la Ansamblul Folcloric „Doina Oltului”, care vor interpreta cele mai frumoase colinde.

Evenimentul face parte din campania de promovare a produselor agroalimentare româneşti şi de creştere a accesului românilor la alimente de calitate obţinute pe plan local, sub denumirea „Produs românesc – Bun pentru tine, bine pentru fiecare!”, organizat cu sprijinul Federaţiei Naţionale a Producătorilor de Produse Tradiţionale din România.

Târgul dedicat sărbătorilor de iarnă va fi deschis de vineri până luni, între orele 9:00 – 19:00.

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Agricultura ecologică, sector de interes în cadrul expoziției AgriPlanta

În perioada 23 – 26 mai 2024, la Fundulea,...
‹ adv ›

Ministrul Agriculturii anunță că adaosul comercial va fi plafonat pentru toate alimentele românești

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, anunţă că noua Ordonanţă privind plafonarea adaosului comercial la alimentele de bază va fi finalizată...

Barbu declară că va susţine în continuare la Bruxelles creşterea bugetului PAC şi a nivelului plăţilor directe

Ministrul agriculturii, Florin-Ionuț Barbu, a avut miercuri, 22 mai 2024, la sediul instituției o întâlnire cu reprezentanții principalelor forme...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole