2 C
București
sâmbătă, 23 noiembrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageArticoleZiua Porumbului® Orezu 2022, ediţia a-XIII-a

Ziua Porumbului® Orezu 2022, ediţia a-XIII-a

Asociația Producătorilor de Porumb din România a organizat joi, 8 septembrie 2022, a-XIII-a ediţie a Zilei Porumbului. Anul acesta, la Orezu, în Ialomița, s-au reunit companiile producătoare de semințe, cele care furnizează soluții de fertilizare, aplicații digitale, firme producătoare de utilaje, bănci și asiguratori.

Sărbătoarea dedicată culturii porumbului s-a desfăşurat în ferma Elsit – Orezu, deţinută de preşedintele APPR, Nicolae Sitaru și a fost susținută de partenerul principal Bayer Crop Science.

La acest bilanț, am numărat la evenimentul din inima Bărăganului peste treizeci de companii care activează pe piața inputurilor agricole, care s-au aflat acolo pentru cei circa 2400 de vizitatori (fermieri, autorități, instituții publice de cercetare, studenți și elevi, reprezentanți din agribusiness și din presă).

‹ adv ›

Prezent la eveniment, a fost și secretarul de stat al MADR, Costin Telehuz, a transmis fermierilor, în deschidere, un mesaj de încredere, îndemnându-i să rămână puternici.

Ministrul Petre Daea a validat mesajul de încredere în acest proiect ambițios, participând în panelul consacrat dezbaterii problemelor de strictă actualitate din agricultura europeană. Din partea MADR au mai fost prezenți secretarii de stat Iulian Bucur și Ion Găman, directorul general Elena Tatomir, iar Prof. Valeriu Tabără a reprezentat ASAS, în calitatea sa de președinte al prestigiosului for științific.

“Porumbul este o cultură extrem de importantă pentru fermierii din România și pentru agricultura și economia națională. Chiar și în condițiile unui an secetos, am ținut să organizăm acest eveniment pentru ca fermierii români să se simtă reprezentați. Este momentul în care producătorii agricoli se întâlnesc cu reprezentanții companiilor care activează în domeniul agricol pentru a cunoaște mai bine piața inputurilor agricole și a schimba idei. Anul acesta, producțiile hibrizilor prezenți în platformă au variat între 4 și 5 tone pe hectar. Chiar dacă suntem la limita profitabilității, este un an bun pentru a putea diferenția performanțele diferitelor tipuri de genetică, mai ales toleranța la stres hidric.” Alina Crețu, Director Executiv APPR.

„Este un eveniment de anvergură la care compania BAYER participă încă de la prima ediție. Suntem prezenți în platformă cu genetică de ultimă generație, produse de protecția plantelor și tot ceea ce înseamnă agricultura viitorului – digitalizarea. Climate Field View este liderul inovației digitale şi are misiunea de ajuta fermierul să-și crească productivitatea în mod durabil prin utilizarea instrumentelor de agricultură de precizie. Ne bucurăm să fim an de an alături de fermieri și de Asociația Producătorilor de Porumb din România, o organizație puternică în mediul asociativ.“ Mihai Gheorghe, Director de Vânzări Bayer Crop Science România.

“Agricultura este un domeniu vital pentru omenire. De la decăderea în anii ’90, am ajuns în al doilea deceniu al mileniului III la performanță, fermieri competitivi și producții cu care concurăm la nivel mondial, lucru care denotă că populația României a conștientizat că agricultura a devenit un domeniu matur. Evenimentul Ziua Porumbului este unul de excepție și suntem aici pentru a discuta problemele fermierilor de azi și de mâine“ Theodor Ichim, Vicepreședinte APPR.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Ziua Porumbului 2024 – discuții despre provocările climatice la Orezu

Pe 11 septembrie 2024, la ferma Elsit din Orezu,...
‹ adv ›

Cionga: Mulţi fermieri sunt în situaţia de a-şi vinde fermele; lupta pentru supravieţuire a scos oamenii în stradă

Fermierii mici şi mijlocii sunt în situaţia de a-şi vinde fermele, după aceşti ani grei, de a nu mai...

Cionga: Sustenabilitatea costă, iar fermierii trebuie recompensaţi pentru efortul de a contribui la securitate alimentară

Sustenabilitatea în agricultură costă, iar fermierii trebuie recompensaţi pentru efortul lor de a produce bunuri publice, de a contribui...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole