19 C
București
miercuri, 12 iunie, 2024

-

HomepageAdvICL Polysulphate™ – suplimentarea organică a substanțelor nutritive

ICL Polysulphate™ – suplimentarea organică a substanțelor nutritive

Polysulphate™ este un îngrășământ mineral granular, cu o compoziție unică și complexă. Este un mineral extras din stratul fosilifer din Marea Nordului, denumirea comercială a mineralului complex polihalit, care conține 14% KO, 6% MgO, 17% CaO, 48% SO3 și un conținut ridicat de microelemente.

Materialul este vechi de 225 de milioane de ani și este o rămășiță a vieții marine din acea perioadă.

Acest îngrășământ mineral complex, cu patru macroelemente și un conținut semnificativ de microelemente naturale, poate fi utilizat nu numai pentru suplimentarea nutrienților necesari culturilor alimentare, ci și ca sursă importantă de nutrienți pentru culturile furajere din pășuni și pajiști necesară în producția de animale.

Calitate ridicată, impact redus asupra mediului

Mineralul natural polihalit a fost introdus în portofoliul ICL sub formă nerafinată sub denumirea de Polysulphate.

Exploatat pe coasta Angliei, acest produs cu o amprentă de carbon redusă oferă o sursă excelentă de nutrienți.

Odată extras, mineralul este zdrobit, curățat și ambalat fără a fi supus vre-o unui tratament chimic.

Prin utilizarea sa se pot respecta cu ușurință cotele de dioxid de carbon impuse producătorilor.

Polysulphate™ este un îngrășământ mineral 4 în 1 care conține potasiu, sulf, magneziu și calciu și este bogat în microelemente.

  1. Sulful ajută la formarea aminoacizilor și la utilizarea nutrienților. Produsul se remarcă prin conținutul său unic ridicat de sulf, care este prezent în complex într-o formă imediat absorbabilă, a cărui stabilitate și disponibilitate în sol se menține timp de aproape 60 de zile și nu se scurge din zona rădăcinilor.
  2. Potasiul crește rezistența plantelor, respectiv toleranța lor la îngheț și la secetă. Potasiul, care este foarte ușor de absorbit și care este prezent în plus față de sulf, este important pentru culturile de oleaginoase și culturile care necesită potasiu.
  3. Magneziul ajută la fotosinteza activă. În produs este prezent într-un raport aproape ideal (3:1) de potasiu:magneziu (2,3:1), ceea ce favorizează foarte mult absorbția potasiului.
  4. Calciul este responsabil pentru sănătatea și rezistența țesuturilor. Calciul este prezent în îngrășământul mineral Polysulphate™ sub formă de sulfat ușor absorbabil.

Pe lângă efectele benefice ale calciului, este important faptul că sulfatul de calciu poate lega chimic sodiul și poate reduce nivelul său din sol. Prin urmare, poate reduce salinitatea solului și chiar inversa procesul de salinizare odată ce acesta a început.

Polysulphate™ conține și o serie de microelemente, cum ar fi borul, fierul, manganul, cuprul și zincul.

Produsul este în conformitate cu Regulamentul CE 889/2008 privind agricultura organică. Este un produs complet natural, nesupus unor tratamente chimice, disponibil sub formă de granule și pulbere.

Granulele cu diametrul de 2-4 mm sunt distribuite uniform și pot fi utilizate ca îngrășământ de bază perfect, împreună cu un aport suplimentar de azot care să corespundă nevoilor plantelor.

Datorită conținutului scăzut de cloruri, poate fi utilizat și pentru plantele sensibile la acestea.

Pentru informații suplimentare, recomandări de utilizare, respectiv oferte de preț, contactați reprezentanța ICL România!

Irinel Lincă – Tel: 0726 689 752

ICL Specialty Fertilizers
ICL Specialty Fertilizershttps://icl-sf.com/ro
ICL Specialty Fertilizers este un producător specializat de îngrăşăminte, lider la nivel global.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

OMV Petrom investeşte aproximativ 750 de milioane de euro la Petrobrazi

OMV Petrom va investi aproximativ 750 de milioane de...

REI Grup: Peste 4 miliarde euro fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea companiilor, instalare de panouri fotovoltaice și digitalizare

Autoritățile pun la dispoziția companiilor, atât celor la început de drum (start-up), cât și IMM sau întreprinderilor mari, peste...

Corteva Agriscience: Importanța managementului dăunătorilor în culturile de cereale păioase și pregătirea pentru iarnă

Un aspect fundamental al agriculturii este reprezentat de măsurile de combatere a dăunătorilor și a bolilor, acești factori fiind...

ADAMA oferă soluții împotriva insectelor dăunătoare în culturile de floarea soarelui și porumb

Fluctuațiile climatice, lipsa apei, împreună cu toți ceilalți factorii favorizanți, duc la prezența tot mai ridicată a dăunătorilor în...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole