România este abia la începutul implementării unui sistem de colectare a uleiului de gătit folosit, cu un potenţial mare de creştere în ceea ce priveşte cantitatea de ulei colectat, arată un studiu realizat de Deloitte la iniţiativa Asociaţiei Energia Inteligentă (AEI) privind utilizarea uleiului alimentar uzat pentru producerea de biocombustibil.
El a subliniat că uleiul uzat poate fi transformat ulterior în biocombustibil şi, totodată, pot fi obţinute venituri suplimentare în România.
La rândul său, Felician Cardoş, Manager Mediu, Carrefour România, a precizat că în alte ţări sunt facilităţi de colectare în scările de bloc, în benzinării, în foarte multe locuri, astfel încât clientului să îi fie foarte uşor şi confortabil să ducă acele cantităţi de ulei uzat.
În opinia sa, se poate face mai mult, dar rezultate palpabile le putem avea „printr-o asociere puternică între colector, alţi retaileri cât şi staţii de benzinărie sau procesatori finali, care sunt rafinăriile.”