6.4 C
București
joi, 21 noiembrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleCooperativa Ţara Mea ajută producătorii români să îşi vândă produsele în supermarketuri

Cooperativa Ţara Mea ajută producătorii români să îşi vândă produsele în supermarketuri

Cooperativa Ţara Mea a creat două programe destinate tuturor legumicultorilor care îşi doresc să devină membri, asigurând un circuit al lanţului producţie-desfacere, a anunţat vineri organizaţia.

„Odată cu pandemia de Covid-19, cererea pentru produsele româneşti a crescut considerabil, însă piaţa de desfacere a produselor locale reprezintă în continuare o problemă chiar şi pentru legumicultorii cu experienţă”, se menţionează într-un comunicat al Cooperativei transmis AGERPRES.

„Ambele proiecte constau în asigurarea unui circuit corect al lanţului producţie-desfacere, unde Cooperativa va facilita desfacerea legumelor româneşti în marile lanţuri de magazine, precum şi asigurarea procesării produselor de calitatea a doua, la cele mai mari fabrici de conserve şi procesatori din România”, se mai precizează în comunicat.

Conform sursei citate, Programul „Împreună suntem responsabili” îi face pe fermieri parteneri stabili şi asumaţi în lanţul de producţie.

Totodată, Cooperativa pune la dispoziţie ambalaje şi centre de sortare, iar fermierul personal sortează legumele, asumându-şi responsabilitatea asupra calităţii lor.

‹ adv ›

În acelaşi timp, cooperativa se asigură că marfa românească ajunge în magazine la un preţ corect, fără intermediere.

„În programul ‘Preţ fix’ intră, în general, membrii mai vechi ai cooperativei, care au experienţa pieţei. Statistic vorbind, legumele româneşti intră în piaţă la început de sezon cu preţ mare, piaţa face importuri că să stabilizeze preţul şi, peste nici două săptămâni, fermierii încep să vândă în pierdere respectiv să arunce legumele. Răspunsul la această dilemă este ordinea şi responsabilitatea: ne propunem o sumă pe întreg sezonul, care sa acopere cheltuielile şi profitul micului fermier şi rămânem în acea zonă stabilă. În acest fel, câştigă întreg lanţul şi în special consumatorul”, se precizează în comunicat.

În luna februarie, echipa Ţara Mea a demarat cele două proiecte şi le-a făcut o vizită fermierilor din bazinele legumicole Izbiceni, Rotunda, Tia Mare, Matca şi Cilieni pentru a dezbate problemele cu care se confruntă şi pentru a pune bazele unei colaborări pe termen lung.

„Cea mai mare problemă a noastră este desfacerea. Vrem să facem ceva astfel încât să ne vindem produsele. Noi ştim să producem, nu să vindem”, a afirmat un fermier din Tia Mare.

Florin Burculescu, preşedintele Cooperativei, le-a prezentat legumicultorilor avantajele înscrierii în sistemul de cooperativă şi a răspuns la toate întrebările fermierilor, detaliind modalitatea de lucru pentru cele două programe.

„Un singur lucru este important acum, şi anume fermierul să facă ce ştie mai bine: să producă. Este momentul să creăm un front comun în care fiecare să îşi aducă un aport la a schimba noţiunea de producţie locală, pentru binele comun”, a declarat preşedintele Cooperativei.

Acesta a menţionat că doreşte o colaborare permanentă cu fermierii pentru a le oferi sprijin personalizat în funcţie de nevoile fiecăruia.

„Producătorul trebuie să îşi asume seriozitatea atât pentru calitatea mărfii cât şi în ceea ce priveşte cantităţile livrate la timp, iar Cooperativa să asigure desfacerea, preţul corect pentru fermier, tratarea fermierilor cu respect şi seriozitate. Doar astfel legumele româneşti vor deveni o forţă pe piaţă”, a precizat Florin Burculescu.

Astfel, înscrierile în Cooperativă rămân deschise pentru producătorii care îşi doresc să îşi dezvolte producţia la standarde cât mai înalte şi să fie sprijiniţi în procesul de desfacere.

Procedeul de înscriere în Cooperativă începe prin completarea unui formular pe site-ul Ţara Mea, urmând ca membrii Cooperativei Ţara Mea să evalueze potenţialul fiecărui înscris şi să le ofere consultanţa necesară.

Cooperativa Ţara Mea este cea mai mare Cooperativă agricolă din România şi are peste 5.000 de fermieri membri, cu activităţi pornind de la cultivarea legumelor, procesarea lactatelor şi până la producţia de carne de porc şi pasăre, produse finite şi băcănie.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Cooperativa Ţara Mea reziliază contractele cu firmele austriece

Cooperativa Ţara Mea a demarat, începând de marţi, procedurile de sistare a oricăror parteneriate cu firme austriece, inclusiv bănci,...

Producătorii de legume n-au nicio şansă să reziste pe piaţă dacă nu se asociază

Producătorii de legume pot să câştige mai mult pe un contract ferm, dacă îşi unesc forţele şi îşi vând...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole