‹ adv ›
miercuri, 29 martie, 2023
0.8 C
București

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriVrancea a rămas fără lapte pentru elevii din școli

Vrancea a rămas fără lapte pentru elevii din școli

Începând cu data de 5 octombrie 2022, în școlile din județul Vrancea nu se va mai furniza lapte și produse lactate în cadrul „Programului Național în Școli al României 2017-2023”, după ce firma Dunărea Prod a cerut rezilierea contractului, anunță Consiliul Județean Vrancea, scrie puterea.ro.

Din păcate, aceeași problemă este și în județele Iași, Vaslui și Bacău, pe fondul lipsei materiei prime și a majorării costurilor de producție.

“Cauza invocată pentru stoparea furnizării acestor produse este contextul economic general afectat: lipsa materiei prime și volumele limitate de lapte, care sunt în scădere din cauza diminuării efectivelor de animale și a secetei din acest an, care a dus la obținerea de furaje mai scumpe și mult mai puține, precum și creșterea generalizată a costurilor de producție. Operatorul economic nu va mai fi în măsură să furnizeze lapte și produse lactate ca urmare a epuizării stocurilor produse în luna august 2022. În această situație se află și județele Iași, Vaslui și Bacău”, se arată într-un comunicat al Consiliului Județean (CJ) Vrancea.

CJ Vrancea anunță că urmare a acestei situații va demara în cel mai scurt timp procedura de licitație pentru a asigura lapte și produse lactate în școlile din Vrancea, „cu soluția de a atribui contractele pe loturi, zonal, astfel încât să fie încurajați inclusiv producătorii locali să depună oferte”.

În școli va continua furnizarea celorlalte produse destinate elevilor, respectiv corn și produse de panificație și mere, mai arată autoritățile locale.

Discută cu alți fermieri în grupurile Agrobiznes pe WhatsApp ›

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Profiturile marilor producători de carne şi lactate vor fi afectate de schimbările climatice

40 dintre cei mai mari producători mondiali de alimente...
‹ adv ›

Buzău: Proiect de extindere a canalului de irigaţii Siret-Bărăgan

Preşedintele Asociaţiei Prosanterra Buzău, Petrică Marin, unul dintre inginerii care au pus bazele Canalului de irigaţii Siret-Bărăgan, propune o...

Tulcea: Aproximativ 100 de oi au murit într-un incendiu în apropiere de oraşul Măcin

Aproximativ 100 de oi au murit, marţi dimineaţa, într-un incendiu izbucnit la o stână din apropierea oraşului tulcean Măcin,...

Iepuri Uriaș Gri German – descriere, întreținere, furajare

Rasa de iepuri Uriaș Gri German este răspândită în regiunea noastră și iubită de fermieri, datorită dimensiunilor corporale impunătoare...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole