18.1 C
București
sâmbătă, 30 septembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriVIDEO. Explozie puternică la un depozit de cereale din portul Derince, Turcia

VIDEO. Explozie puternică la un depozit de cereale din portul Derince, Turcia

Cel puţin 10 oameni au fost răniţi luni într-o explozie la un depozit de cereale din apropiere de portul Derince din vestul Turciei, informează Reuters.

A fost lansată o anchetă pentru a stabili cauza exploziei, a menţionat guvernatorul provinciei Kocaeli, Seddar Yavuz.

Potrivit guvernatorului, primele evaluări indică faptul că la originea deflagraţiei înregistrate în jurul orei 14.40 (11.40 GMT) s-a aflat comprimarea pulberei de cereale în timpul transferului cerealelor de pe o navă în siloz.

„Ni s-a spus că este posibil tehnic să se producă o explozie din cauza comprimării prafului de cereale, dar investigăm toate motivele posibile”, a adăugat Yavuz.

Doi dintre răniţi au fost internaţi în stare gravă şi nu sunt semnalate persoane dispărute, a mai spus guvernatorul. Ministerul Transporturilor a anunţat la rândul său că nu au fost avariate nave în urma exploziei.

Portul Derince

Derince este un port de dimensiuni medii, situat la Marea Neagră, Marea Marmara în Turcia. A început să funcționeze în 1904. Portul Derince este unul dintre puținele porturi din Turcia aflate sub controlul guvernului. Portul este operat de Căile Ferate de Stat Turcești. Acesta reprezintă un element important al economiei, fiind poarta principală de import și export pentru industria din Izmit.

În fiecare an, aproximativ 870 de nave vizitează acest port, dintre care 25% sunt nave de marfă generală, 16% sunt petroliere/chimicale, 16 sunt nave transportatoare de vehicule și 12% sunt nave de transport containere. Lungimea maximă a navelor înregistrate care au intrat în acest port este de 396 de metri. Pescajul maxim este de 13,1 metri.

Fermier din Bulgaria: Am crescut recolta la porumb de 3,5 ori instalând sistemul de irigare Variant Irrigation

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Florin Barbu a anunțat o nouă metodă de acordare a ANT în zootehnie

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, a vizitat...
‹ adv ›

Produse de la producători, direct pe Raftul cu Bunătăți Locale din județul Vâlcea

De astăzi, județul Vâlcea se alătură celui mai amplu program pentru susținerea micilor producători, Raftul cu Bunătăți Locale, inițiat...

Ministrul Energiei: Până la sfârşitul acestui an ar trebui să avem o lege pentru energia eoliană offshore

România ar trebui să aibă o lege pentru energia eoliană offshore până la sfârşitul acestui an, consideră ministrul Energiei,...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole