13.8 C
București
marți, 3 octombrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriUSR cere ministrului Agriculturii să explice comisiei de resort din Senat întârzierile...

USR cere ministrului Agriculturii să explice comisiei de resort din Senat întârzierile plăţilor la programul Tomata

Secretarul comisiei pentru agricultură din Senat, Sebastian Cernic (USR), acuză guvernul că tratează fermierii români „cu dispreţ şi indiferenţă” şi îi solicită ministrului Agriculturii, Florin Barbu, să explice comisiei de resort întârzierile plăţilor la programul Tomata.

„USR îl cheamă la comisia de Agricultură din Senat pe ministrul Florin Barbu să explice de ce Guvernul că nu a făcut la timp plăţile din programul Tomata, aducând legumicultorii români în pragul falimentului. Termenul de plată pentru legumicultori era 31 august, iar ministrul Agriculturii a anunţat public că abia săptămâna viitoare guvernul ar putea să ia în discuţie alocarea a 13 milioane de euro pentru ciclul I din programul Tomata”.

USR susţine că declaraţiile ministrului reprezintă „un exemplu de cum a fost distrusă, pas cu pas, agricultura românească”.

„Cel mai recent raport al Curţii de Conturi a României arată cu cifre, clar, că miniştrii PSD au săpat groapa agriculturii româneşti! Nu avem bani pentru legumicultori, pe zootehnişti îi falimentăm prin intervenţii tardive şi ineficiente contra pestei porcine şi, astfel, o ţară cu un potenţial agricol enorm este un importator net de produse agricole. Florin Barbu trebuie să vină la comisie şi să explice ce are de gând Guvernul să facă!”, a afirmat Cernic.

USR aminteşte că a avertizat de nenumărate ori că „programul Tomata nu e un program care să-i ajute pe fermieri, ci o risipă a banului public”.

Fermier din Bulgaria: Am crescut recolta la porumb de 3,5 ori instalând sistemul de irigare Variant Irrigation

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Producție agricolă responsabilă prin practici de ambalare circulară

În prezent, protecția mediului și a resurselor naturale este fundamentală pentru fermierii din România, pentru a îmbunătăți sănătatea și...

AGCO Corporation cumpără 85% din gigantul tehnologic Trimble pentru 2 miliarde de dolari

AGCO Corporation, producător și distribuitor global de utilaje agricole și tehnologie de agricultură de precizie, a anunțat recent o...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole