duminică, 22 mai, 2022
19.6 C
București

-

HomepageȘtiriUn nou focar de pestă porcină descoperit la o fermă din sudul...

Un nou focar de pestă porcină descoperit la o fermă din sudul Bulgariei

Autoritatea sanitară veterinară din Bulgaria a anunţat luni că a descoperit un nou focar de pestă porcină africană la o fermă industrială cu un efectiv de 180 de porci din satul Radinovo, în sudul ţării, informează Reuters.

Acesta este al doilea focar descoperit în acest an la o fermă industrială din Bulgaria, a precizat Autoritatea veterinară din ţara vecină.

Pesta porcină africană nu afectează oamenii dar este mortală pentru porci. Boala a apărut în Africa de unde s-a răspândit în Europa şi Asia unde a ucis deja sute de milioane de porci şi a modificat industria globală a cărnii de porc şi a nutreţului.

În România, un număr de 30 de focare noi de pestă porcină africană (PPA) au fost înregistrate în perioada 22 – 28 octombrie, din care cele mai multe în judeţele Ialomiţa (9 focare), Bihor, Buzău şi Iaşi (câte trei).

De la prima semnalare a prezenţei virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017 şi până în prezent, au fost diagnosticate 5.895 de cazuri la mistreţi în 41 de judeţe.

În conformitate cu prevederile europene, cazurile la mistreţi se sting după cel puţin 2 ani de la apariţia lor. 

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Redactor @ Agrobiznes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Îngrășămintele cu azot: de ce sunt necesare și cum le folosim corect

Azotul, împreună cu fosforul și potasiul, sunt unii dintre cei mai importanți macronutrienți pentru creșterea și dezvoltarea plantelor. Îngrășămintele...

Fertilizarea cartofului și sfeclei de zahăr. Norme, îngrășăminte recomandate

Prima lege a agrochimiei este să-i dai solului cel puţin tot atât cât ai scos din el, altfel nu-i...

20 mai – Ziua mondială a albinelor 

Astăzi, 20 mai, este marcată Ziua mondială a albinelor. Scopul acestui eveniment este pentru a evidenţia importanţa albinelor pentru umanitate...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate