13 C
București
miercuri, 24 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleUE reduce nivelurile maxime de metale toxice în alimente

UE reduce nivelurile maxime de metale toxice în alimente

Alimentele pentru bebeluşi, legumele, fructele, cerealele, peştele şi alte produse alimentare vor trebui să îndeplinească limite mai stricte privind conţinutul de cadmiu şi plumb înainte de a putea fi vândute în Uniunea Europeană, potrivit noilor norme care vor intra în vigoare începând cu data de 30 august.

Cadmiu şi plumb sunt metale toxice prezente în multe produse alimentare, însă sub anumite niveluri maxime până la care nu sunt considerate periculoase pentru sănătatea umană.

Comisia Europeană a anunţat miercuri că, în urma sfatului experţilor, a decis să reducă aceste niveluri maxime pentru o lungă listă de produse alimentare, în încercarea de a diminua expunerea la substanţe cancerigene.

„Ştim că o alimentaţie nesănătoasă creşte riscul de cancer. Decizia de astăzi vizează să îi pună pe consumatori pe primul plan prin aceea că alimentele noastre vor fi mai sigure şi mai sănătoase”, a declarat comisarul european pentru sănătate şi siguranţa alimentară, Stella Kyriakides.

Noile limite mai stricte cu privire la conţinutul de cadmiu se vor aplica începând cu data de 31 august iar cele cu privire la plumb începând din 30 august.

Produsele alimentare care conţin aceste metale peste noile limite, dar care au ajuns pe piaţă înainte ca noile reguli să intre în vigoare, vor putea fi vândute până la finele lunii februarie. 

Sursa foto: abc.net.au

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Analiză: Timiş, în topul judeţelor cu potenţial agricol ridicat

Judeţul Timiş se află în topul judeţelor cu potenţial...
‹ adv ›

Prahova: Agricultorii spun că situaţia grâului e critică din cauza secetei şi cer desfiinţarea sistemului antigrindină

Agricultorii din judeţul Prahova spun că, la această oră, situaţia culturilor de grâu este critică pe fondul secetei şi...

Vrancea: Zeci de fermieri au protestat împotriva sistemului antigrindină, cerând suspendarea tragerilor cu rachete

Zeci de fermieri s-au adunat luni, cu tractoarele din dotare, în faţa Unităţii de Combatere a Căderilor de Grindină...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole