vineri, 7 octombrie, 2022
12.1 C
București

-

HomepageȘtiriUE reduce nivelurile maxime de metale toxice în alimente

UE reduce nivelurile maxime de metale toxice în alimente

Alimentele pentru bebeluşi, legumele, fructele, cerealele, peştele şi alte produse alimentare vor trebui să îndeplinească limite mai stricte privind conţinutul de cadmiu şi plumb înainte de a putea fi vândute în Uniunea Europeană, potrivit noilor norme care vor intra în vigoare începând cu data de 30 august.

Cadmiu şi plumb sunt metale toxice prezente în multe produse alimentare, însă sub anumite niveluri maxime până la care nu sunt considerate periculoase pentru sănătatea umană.

Comisia Europeană a anunţat miercuri că, în urma sfatului experţilor, a decis să reducă aceste niveluri maxime pentru o lungă listă de produse alimentare, în încercarea de a diminua expunerea la substanţe cancerigene.

„Ştim că o alimentaţie nesănătoasă creşte riscul de cancer. Decizia de astăzi vizează să îi pună pe consumatori pe primul plan prin aceea că alimentele noastre vor fi mai sigure şi mai sănătoase”, a declarat comisarul european pentru sănătate şi siguranţa alimentară, Stella Kyriakides.

Noile limite mai stricte cu privire la conţinutul de cadmiu se vor aplica începând cu data de 31 august iar cele cu privire la plumb începând din 30 august.

Produsele alimentare care conţin aceste metale peste noile limite, dar care au ajuns pe piaţă înainte ca noile reguli să intre în vigoare, vor putea fi vândute până la finele lunii februarie. 

Sursa foto: abc.net.au

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Fertilizarea foliară – avantajele realizării

Prin fertilizare se urmăreşte completarea nevoilor plantelor de substanţe...

Pete pe fructele de roșii – cauzele apariției și tratament

Petele ce apar pe fructele plantelor de roșii sunt de o varietate foarte mare: mai deschise, mai închise, de...

Cum răspunde Europa la criza alimentară mondială

În mijlocul unei crize alimentare mondiale, în care preţurile au atins valori record, Uniunea Europeană încearcă să împiedice apariţia...

Ucraina: Suprafaţa cultivată cu grâu de toamnă ar putea scădea cu 30-60% fără sprijin din partea statului

Suprafaţa cultivată cu grâu de toamnă în Ucraina ar putea scădea cu 30 - 60% în 2023 fără sprijin...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate