19.2 C
București
miercuri, 7 iunie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriUE aprobă o schemă românească de sprijin în valoare de 32 de...

UE aprobă o schemă românească de sprijin în valoare de 32 de milioane euro pentru promovarea reîmpăduririlor

Comisia Europeană a aprobat, vineri, o schemă de ajutoare în valoare de aproximativ 32 de milioane euro, notificată de România pentru sprijinirea investiţiilor care promovează reîmpăduririle.

Schema va fi finanţată în întregime prin Mecanismului de redresare şi rezilienţă, după evaluarea pozitivă a Planului National de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) al României de către Comisia Europeană şi adoptarea sa în Consiliu.

Obiectivul schemei este îmbunătăţirea rezilienţei şi valorii ecosistemelor de păduri, în vederea condiţiilor climatice viitoare din România. Potrivit schemei, sprijinul va lua forma unor granturi directe care vor acoperi între 70% şi 90% din costurile eligibile.

Schema va fi deschisă proprietarilor de păduri publice şi private, precum şi producătorilor autorizaţi de material reproductiv forestier. Schema se va derula până la data de 30 septembrie 2024.

Schema a fost aprobată în temeiul cadrului temporar de criză pentru ajutoarele de stat, adoptat de Comisie la 23 martie 2022, în baza articolului 107 alineatul (3) litera (b) din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene şi modificat ulterior la 20 iulie 2022 şi la 28 octombrie 2022.

Comisia a concluzionat că schema de ajutoare acordată de România este necesară şi adecvată pentru a îmbunătăţi rezilienţa şi valoarea ecosistemelor de păduri din România. În plus, Comisia a ajuns la concluzia că schema este proporţională şi nu va avea efecte negative asupra competiţiei şi comerţului în UE.

Având în vedere aceste considerente, Comisia a aprobat măsura în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat. 

Discută cu fermierii în grupurile Agrobiznes pe WhatsApp ›
  • Citește despre ->
  • PNRR

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

PNRR: S-a prelungit termenul de depunere a proiectelor de producție de energie regenerabilă

Perioada de depunere a propunerilor de proiecte de producţie...
‹ adv ›

Finanţarea din PNRR se va acorda atât pentru păduri noi cât şi pentru perdele de protecţie

Finanţarea alocată prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) pe măsura de împădurire a terenurilor agricole se va...

Finanţarea depozitelor agricole regionale a fost eliminată din ultima variantă a PNRR

Finanţarea depozitelor agricole regionale a fost eliminată din ultima variantă a Planului Naţional de Relansare şi Rezilienţă (PNRR), cea...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole