17.7 C
București
duminică, 28 mai, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriUE a aprobat o schemă românească privind sprijinirea investiţiilor în dezvoltarea capacităţilor...

UE a aprobat o schemă românească privind sprijinirea investiţiilor în dezvoltarea capacităţilor de stocare a energiei electrice

Comisia Europeană a aprobat marţi o schemă în valoare de 103 milioane de euro lansată de România pentru a sprijini investiţiile în dezvoltarea capacităţilor de stocare a energiei electrice (baterii), informează Executivul comunitar.

Proiectul prevede punerea în funcţiune a unei capacităţi de minimum 480 MWh de stocare a energiei electrice în baterii, până în 31 decembrie 2025. Bugetul total aferent prezentei scheme este echivalentul în lei a sumei de 103.480.000 euro, compus din 79.600.000 euro fonduri europene asigurate prin Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă în cadrul PNRR şi 23.880.000 euro fonduri naţionale prin aplicarea procentului de supracontractare de 30%.

„Comisia a decis că schema românească este necesară şi adecvată pentru a accelera investiţiile în facilităţile de stocare a energiei electrice, contribuind astfel la obiectivele strategice ale UE care au legătură cu tranziţia verde. În plus, Comisia a ajuns la concluzia că schema este proporţională, în condiţiile în care ajutorul va fi limitat la minimumul necesar şi nu va avea efecte negative asupra competiţiei şi comerţului în UE. Pe această bază, Comisia a aprobat schema în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat”, a precizat Executivul comunitar. 

Discută cu fermierii în grupurile Agrobiznes pe WhatsApp ›
  • Citește despre ->
  • UE

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Premiile UE pentru produse ecologice – start înregistrărilor

Premiile ecologice ale UE recunosc diferiți actori de-a lungul...
‹ adv ›

UE vrea eliminarea treptată a pescuitului în ape adânci în toate zonele marine protejate până în 2030

Comisia Europeană a prezentat marţi un pachet de măsuri menite să îmbunătăţească sustenabilitatea şi rezilienţa sectorului pescuitului şi acvaculturii...

UE a aprobat despăgubiri de 75 de milioane de euro pentru producătorii agricoli din România afectaţi de secetă

Comisia Europeană a aprobat, marţi, o schemă în valoare de aproximativ 75 de milioane euro notificată de România şi...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole