12 C
București
joi, 28 martie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleUcraina: Regiunea Herson controlată de ruşi a început să exporte cereale în...

Ucraina: Regiunea Herson controlată de ruşi a început să exporte cereale în Rusia

Regiunea ucraineană Herson, controlată de ruşi, a început să exporte în Rusia cereale recoltate anul trecut, a transmis luni agenţia de ştiri TASS, care a citat un oficial local de rang înalt, potrivit Reuters.

„Avem loc pentru a depozita (noua recoltă), chiar dacă avem o mulţime de cereale aici. Acum oamenii o scot parţial, după ce au făcut aranjamente cu cei care o cumpără din partea rusă”, a spus Kiril Stremusov, adjunct al şefului Administraţiei Militare-Civile.

Stremusov a declarat, de asemenea, că administraţia lucrează la furnizarea de seminţe de floarea-soarelui către fabricile de procesare locale şi ruseşti.

Ucraina a acuzat deja Rusia că îi fură grânele din teritoriile pe care Moscova le-a ocupat după ce a lansat în februarie ceea ce ea numeşte o operaţiune militară specială, aminteşte Reuters.

Rusia a atacat militar Ucraina pe 24 februarie, susţinând că vrea să ”denazifice” ţara vecină şi să protejeze comunitatea rusofonă din estul acesteia.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Spike Brokers a anunțat că exporturile agricole ale Ucrainei ar urma să scadă cu 20% în martie 

Exporturile agricole ale Ucrainei pe cale maritimă ar urma...
‹ adv ›

Ucraina: Valoarea exporturilor a scăzut la 35,8 miliarde dolari, cel mai redus nivel din ultimul deceniu

Valoarea exporturilor Ucrainei a scăzut cu 18,7% în 2023, comparativ cu 2022, totalizând 35,8 miliarde de dolari, cel mai...

Guvernul a prelungit măsurile pentru implementarea sistemului de autorizare la export al Ucrainei pentru produsele agricole

În Ședința de Guvern din 28 decembrie 2023 a fost aprobată Ordonanța de Urgență pentru modificarea și completarea Ordonanței...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole