luni, 27 iunie, 2022
18.5 C
București

-

HomepageȘtiriUcraina la 100 de zile de la liberalizarea pieței terenurilor: au fost...

Ucraina la 100 de zile de la liberalizarea pieței terenurilor: au fost vândute 70 mii ha

În perioada de funcționare a pieței terenurilor agricole din Ucraina, au avut loc 28 de mii de tranzacții de cumpărare sau vânzare a terenurilor, suprafața totală constituind 70 de mii de hectare.

Prețul mediu de comercializare a fost de aproape 44 mii grivne per hectar (1440 de euro).

Potrivit Agroportal.ua, astfel de rezultate ale pieței funciare înregistrate timp de 100 de zile au fost anunțate de ministrul politicii agricole și alimentare din Ucraina, Roman Leshchenko.

„Dacă luăm numărul total al tuturor tranzacțiilor de terenuri agricole, atunci costul mediu pentru un hectar începând cu 9 octombrie este de 43 879 grivne”, a specificat Roman Leshchenko.

Acesta a adăugat că prețul de peste 40 de mii de grivne era previzibil și că procesul de stabilire a prețurilor de piață se desfășoară conform prognozelor.

„Desigur, avem diferiți indicatori, de exemplu, în regiunea Kievului pentru un teren prețul mediu a fost de 240 mii grivne per hectar. Acesta este un teren care nu este folosit în scopuri agricole. Acest lucru este absolut normal, deoarece orașul Kiev și teritoriile înconjurătoare sunt decisive în formarea prețurilor terenurilor destinate scopurilor neagricole”, a explicat Roman Leshchenko.

El a adăugat că, în general, costul terenurilor este mai mare decât media ponderată a valorii normativ-monetare a terenurilor din Ucraina și timp de 100 de zile a fost înregistrată o dinamică de creștere a prețurilor.

Sursa foto: minnesotagrown.com

Luminița Crivoi
Luminița Crivoi
Director de Dezvoltare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

APIA: Plăți pentru sectorul creșterii animalelor

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin...

Irigarea castraveților. Sfaturi pentru o recoltă bună

Apa este vitală pentru creșterea și dezvoltarea castravetelui, mai ales că aceasta se conține în fructele acestuia în proporție...

Fertilizarea porumbului: norme și perioade recomandate

Planta de porumb este o mare consumătoare de azot şi potasiu. Pentru formarea unei tone de boabe şi a...

AIPROM: Biopesticidele trebuie să fie recunoscute ca fiind factorii care contribuie la implementarea Strategiei „De la Fermă la Consumator”

Soluţiile pentru agricultură digitală şi de precizie, precum şi biopesticidele, trebuie să fie recunoscute ca fiind factorii care contribuie...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate