7.9 C
București
luni, 18 martie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleUcraina intenţionează să adâncească şi mai mult Canalul Bâstroe

Ucraina intenţionează să adâncească şi mai mult Canalul Bâstroe

Ucraina doreşte să înceapă încă de anul acesta lucrările pentru adâncirea şi mai mult a Canalului Bâstroe, astfel încât să-şi extindă rutele alternative pentru exportul cerealelor, a anunţat marţi ministrul ucrainean al infrastructurii, Iuri Vaskov, potrivit Reuters.

Ucraina a adâncit deja de la 3,9 metri la 6,5 metri acest canal navigabil pentru a-şi putea spori exporturile din porturile sale fluviale, după invazia rusă care i-a blocat porturile de la Marea Neagră şi numai un volum limitat de cereale a fost expediat prin aceste porturi în urma acordului cu Rusia mediat de Turcia şi de ONU.

Vorbind marţi la o conferinţă pe tema cerealelor, ministrul ucrainean menţionat a spus că noua adâncime a Canalului Bâstroe a permis accesul navelor în porturile fluviale ucrainene, dar tot nu este suficient pentru navele încărcate ce sunt nevoite să utilizeze Canalul Sulina din România, care este mai adânc.

Prin urmare, a continuat oficialul de la Kiev, Ucraina doreşte să adâncească până la 7,2 metri Canalul Bâstroe, astfel încât adâncimea acestuia să fie similară cu cea a Canalului Sulina, şi intenţionează să poarte discuţii pe acest subiect cu oficialii europeni în viitorul apropiat.

România şi-a manifestat îngrijorarea că lucrările de dragare a Canalului Bâstroe pot ameninţa fauna Deltei Dunării, zonă inclusă în lista Patrimoniului Mondial UNESCO, şi că aceste lucrări încalcă tratatele internaţionale privind protecţia mediului, aminteşte Reuters. 

‹ adv ›

1 COMENTARIU

  1. Este într-adevăr o posibilă catastrofă ecologică ,adâncirea canalului sau numai reducerea traficului pe brațul Sulina ne deranjează mai mult? Toată zona Deltei funcționează pe principiul vaselor comunicante deci nivelul apei nu ar trebui sa fie influențat de adâncimea unui canal.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Château Purcari în top 3 cele mai premiate vinării din lume

Construit pe valori care stau neclintite în fața provocărilor...
‹ adv ›

Produsul tradiţional „Cârnaţi din topor din Vâlcea” a demarat procesul pentru obţinerea protecţiei europene

Asociaţia Producătorilor Tradiţionali, Meşteşugari şi Artizani Vâlcea a demarat procesul pentru înscrierea produsului „Cârnaţi din topor din Vâlcea” în...

Boloş: De astăzi avem un sistem nou de declarare a mărfurilor – Sistemul de export automatizat

Sistemul destinat procesării declaraţiilor vamale de export care presupunea prezentarea documentelor pe hârtie a fost înlocuit de sâmbătă cu...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole