13.8 C
București
marți, 3 octombrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriUcraina a exportat până acum 3,83 milioane de tone de cereale în...

Ucraina a exportat până acum 3,83 milioane de tone de cereale în sezonul 2023/2024

Exporturile de cereale ale Ucrainei s-au situat la 3,83 milioane tone metrice în sezonul iulie 2023-iunie 2024, arată datele publicate miercuri de Ministerul Agriculturii de la Kiev, transmite Reuters.

Exporturile au fost afectate după ce, luna trecută, Rusia a decis să părăsească acordul negociat de ONU care permitea Ucrainei să exporte cereale via porturile sale de la Marea Neagră, însă datele publicate miercuri de Ministerul Agriculturii de la Kiev nu oferă cifre detaliate cu privire la situaţia exporturilor după expirarea acordului cu privire la coridoarele maritime.

La 25 august 2022, exporturile de cereale ale Ucrainei se situau la 3,3 milioane de tone, iar luna aceasta au fost exportate 1,56 milioane tone de cereale, a precizat Ministerul Agriculturii de la Kiev.

Cantităţile totale de cereale pe care Ucraina le-a exportat deja în sezonul actual includ 1,8 milioane de tone de porumb, 1,6 milioane tone de grâu şi 0,44 milioane tone de orz.

Pentru întreg sezonul 2022/2023 exporturile de cereale s-au situat la aproape 49 milioane de tone, depăşind nivelul din sezonul precedent, de 48,4 milioane de tone. 

Fermier din Bulgaria: Am crescut recolta la porumb de 3,5 ori instalând sistemul de irigare Variant Irrigation

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Reuters: Exporturile de cereale ale Ucrainei au scăzut cu 51% în septembrie

Exporturile de cereale ale Ucrainei în perioada 1-24 septembrie...
‹ adv ›

Slovacia şi Ucraina vor pune la punct un sistem de licenţe pentru tranzacţiile cu cereale, care va înlocui embargoul

Miniştrii Agriculturii din Slovacia şi Ucraina au convenit să pună la punct un sistem de licenţe pentru tranzacţiile cu...

OMC confirmă că Ucraina a demarat o plângere pe tema restricţiilor care vizează produsele alimentare ucrainene

Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC) a confirmat marţi, în mod oficial, că Ucraina a făcut primul pas într-o dispută...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole