15.3 C
București
joi, 28 martie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleTurcia spune că va depune eforturi pentru prelungirea acordului privind transportul cerealelor...

Turcia spune că va depune eforturi pentru prelungirea acordului privind transportul cerealelor în Marea Neagră

Ministrul de Externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu, a declarat sâmbătă că Ankara va depune eforturi pentru prelungirea acordului privind transportul cerealelor pe Marea Neagră, pentru a permite exporturile de cereale din Ucraina, în ziua în care înţelegerea urmează să expire, relatează Reuters.

„Rusia a fost de acord cu prelungirea acordului privind cerealele pentru numai încă două luni. Vom depune eforturi pentru o nouă prelungire a acordului după două luni”, a spus Cavusoglu, într-o conferinţă de presă comună cu omologul său egiptean Sameh Shoukry la Cairo.

În acelaşi timp, potrivit lui Cavusoglu, Turcia îşi va actualiza relaţiile diplomatice cu Egiptul la nivel de ambasador „cât mai repede posibil”.

„Sunt foarte bucuros că facem paşi concreţi pentru normalizarea relaţiilor cu Egiptul. Vom face tot posibilul pentru a nu mai rupe aceste relaţii în viitor”, a spus ministrul turc de externe în conferinţa de presă cu omologul său egiptean.

La rândul său, Shoukry a declarat că:

„Vom ajunge la discuţii (despre restabilirea ambasadorilor – n.r.) la momentul potrivit, în funcţie de rezultatele pozitive pe care le vom obţine”.

Legăturile dintre Turcia şi Egipt au fost puternic afectate după ce Abdel Fattah al-Sisi, pe atunci şeful armatei egiptene, a condus eforturile de înlăturare de la putere a lui Mohamed Morsi, din partea Frăţiei Musulmane, un aliat al Ankarei, în 2013. Sisi a fost ales preşedinte anul următor.

Luna trecută, Shoukry a vizitat Turcia în semn de solidaritate după cutremurele puternice care au făcut peste 50.000 de morţi în Turcia şi Siria.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Analiză: Preţurile mondiale la zahăr vor înregistra creșteri de 20% în 2024

Preţurile la zahăr brut sunt aşteptate să înregistreze un...
‹ adv ›

Cotaţiile pentru grâul european au atins noi minime istorice

Cotaţiile futures la grâu pe bursa Euronext au coborât joi la noi minime istorice, în contextul în care declinul...

Piața mondială agricolă: Cum s-a încheiat săptămâna pe piața cerealelor

Prețul cerealelor au încheiat săptămâna cu o nouă scădere pe Euronext, în condițiile în care euro s-a întărit în...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole