vineri, 7 octombrie, 2022
12.1 C
București

-

HomepageȘtiriTrafic sporit de camioane cu cereale din Ucraina la intrarea în România

Trafic sporit de camioane cu cereale din Ucraina la intrarea în România

O coloană de camioane care se întinde pe câţiva kilometri s-a format la frontiera dintre Republica Moldova şi România, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca-Costeşti.

Maşinile de marfă, încărcate în special cu cereale din Ucraina, aşteaptă ore întregi pe partea moldoveană a frontierei pentru efectuarea formalităţilor de ieşire din Republica Moldova. Imaginile cu coada de maşini şi cu şoferii de camioane nemulţumiţi au apărut pe reţelele de socializare.

Reprezentanţii Serviciului teritorial al Poliţiei de Frontieră din Botoşani susţin că problema priveşte strict autorităţile din Republica Moldova, precizând că formalităţile de intrare în România sunt realizate într-un timp foarte scurt.

„Controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale şi comunitare, Poliţia de Frontieră lucrând la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere. Media timpului de verificare a documentelor este de aproximativ 5-10 minute. În acest moment, timpul de aşteptare pentru a intra în ţară prin PTF Stânca este de maxim zece minute, fără a fi înregistrate aglomerări în punctul de trecere”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră, Minodora Răcnea.

Prefectul judeţului Botoşani, Sorin Cornilă, s-a deplasat, vineri, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca-Costeşti pentru a analiza situaţia creată de numărul mare de camioane care aşteaptă să intre în România.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Fertilizarea foliară – avantajele realizării

Prin fertilizare se urmăreşte completarea nevoilor plantelor de substanţe...

Pete pe fructele de roșii – cauzele apariției și tratament

Petele ce apar pe fructele plantelor de roșii sunt de o varietate foarte mare: mai deschise, mai închise, de...

Cum răspunde Europa la criza alimentară mondială

În mijlocul unei crize alimentare mondiale, în care preţurile au atins valori record, Uniunea Europeană încearcă să împiedice apariţia...

Ucraina: Suprafaţa cultivată cu grâu de toamnă ar putea scădea cu 30-60% fără sprijin din partea statului

Suprafaţa cultivată cu grâu de toamnă în Ucraina ar putea scădea cu 30 - 60% în 2023 fără sprijin...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate