13 C
București
vineri, 22 martie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleTrafic sporit de camioane cu cereale din Ucraina la intrarea în România

Trafic sporit de camioane cu cereale din Ucraina la intrarea în România

O coloană de camioane care se întinde pe câţiva kilometri s-a format la frontiera dintre Republica Moldova şi România, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca-Costeşti.

Maşinile de marfă, încărcate în special cu cereale din Ucraina, aşteaptă ore întregi pe partea moldoveană a frontierei pentru efectuarea formalităţilor de ieşire din Republica Moldova. Imaginile cu coada de maşini şi cu şoferii de camioane nemulţumiţi au apărut pe reţelele de socializare.

Reprezentanţii Serviciului teritorial al Poliţiei de Frontieră din Botoşani susţin că problema priveşte strict autorităţile din Republica Moldova, precizând că formalităţile de intrare în România sunt realizate într-un timp foarte scurt.

„Controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale şi comunitare, Poliţia de Frontieră lucrând la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere. Media timpului de verificare a documentelor este de aproximativ 5-10 minute. În acest moment, timpul de aşteptare pentru a intra în ţară prin PTF Stânca este de maxim zece minute, fără a fi înregistrate aglomerări în punctul de trecere”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră, Minodora Răcnea.

Prefectul judeţului Botoşani, Sorin Cornilă, s-a deplasat, vineri, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca-Costeşti pentru a analiza situaţia creată de numărul mare de camioane care aşteaptă să intre în România.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Spike Brokers a anunțat că exporturile agricole ale Ucrainei ar urma să scadă cu 20% în martie 

Exporturile agricole ale Ucrainei pe cale maritimă ar urma...
‹ adv ›

Ucraina: Valoarea exporturilor a scăzut la 35,8 miliarde dolari, cel mai redus nivel din ultimul deceniu

Valoarea exporturilor Ucrainei a scăzut cu 18,7% în 2023, comparativ cu 2022, totalizând 35,8 miliarde de dolari, cel mai...

Guvernul a prelungit măsurile pentru implementarea sistemului de autorizare la export al Ucrainei pentru produsele agricole

În Ședința de Guvern din 28 decembrie 2023 a fost aprobată Ordonanța de Urgență pentru modificarea și completarea Ordonanței...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole