17.7 C
București
joi, 5 octombrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriStudiu: Fermierii din Ucraina ar putea majora suprafaţa cultivată cu rapiţă până...

Studiu: Fermierii din Ucraina ar putea majora suprafaţa cultivată cu rapiţă până la 1,9 mln hectare

Fermierii din Ucraina intenţionează să majoreze suprafaţa cultivată pentru 2024 cu rapiţă de toamnă, la nivelul record de 1,9 milioane hectare, dar ar putea reduce suprafaţa cultivată cu grâu de toamnă, conform unui studiu publicat luni de Ministerul Agriculturii de la Kiev, transmite Reuters.

Conform documentului, 45% dintre fermieri nu intenţionează să reducă în toamnă suprafaţa cultivată, în timp ce 38% vor să o majoreze şi 14% nu vor semăna culturi de toamnă. Cel mai semnificativ declin al urma să se înregistreze la suprafeţele cultivate cu orz de toamnă. De asemenea, ar putea scădea ponderea suprafeţelor cultivate cu grâu şi ar putea creşte zona cu rapiţă de toamnă.

„Majoritatea fermierilor nu intenţionează să facă modificări semnificative ale culturilor lor de toamnă, comparativ cu sezonul precedent”, a precizat Ministerul Agriculturii.

În contextul dificultăţilor cu care se confruntă Ucraina cu exportarea cerealelor, autorităţile de la Kiev au cerut fermierilor să prezinte planurile de însămânţare pentru 2024 pentru a realiza estimări preliminare pentru sezonul 2024/2025.

La studiu au participat 2.403 fermieri şi producători agricoli.

Suprafaţa totală cultivată cu cereale de toamnă ar putea creşte cu 0,5 milioane hectare, sau 8% faţă de sezonul precedent.

„Seminţele de rapiţă rămân factorul cheie în extinderea suprafeţelor cultivate, ne aşteptăm la o creştere de aproape 40%, la 1,9 milioane hectare, a zonei cultivate”, a informat Ministerul Agriculturii.

Ucraina, un producător global major de seminţe oleaginoase, a cultivat în total rapiţă de primăvară şi detoamnă pentru recolta din 2023 pe 1,4 milioane hectare, iar deja fermierii au recoltat deja 3,99 milioane tone metrice de rapiţă. Majoritatea producţiei este exportată.

De asemenea, Ucraina a finalizat recoltarea grâului în acest an, 95% fiind grâu de toamnă. Fermierii au recoltat 21,9 milioane tone de grâu de pe 4,6 milioane hectare.

Fermier din Bulgaria: Am crescut recolta la porumb de 3,5 ori instalând sistemul de irigare Variant Irrigation

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Exporturile de cereale ale Ucrainei au scăzut cu 24% în primele trei luni din sezonul 2023-2024

Ucraina a exportat 6,82 milioane tone de cereale până...
‹ adv ›

Reuters: Banca Naţională a Ucrainei va îmbunătăţi prognozele de inflaţie şi PIB graţie performanţelor agriculturii

Banca Naţională a Ucrainei (NBU) îşi va îmbunătăţi prognozele de inflaţie şi creştere economică pentru acest an, la reuniunea...

Reuters: Exporturile de cereale ale Ucrainei au scăzut cu 51% în septembrie

Exporturile de cereale ale Ucrainei în perioada 1-24 septembrie au totalizat 1,57 milioane tone, un declin de 51% faţă...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole