15.3 C
București
joi, 28 martie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleSorin Moise a participat în SUA la „Misiunea de inovare agricolă...

Sorin Moise a participat în SUA la „Misiunea de inovare agricolă pentru climă” – summit-ul AIM for Climate

Secretarul de stat Sorin Moise a participat, în perioada 8-10 mai 2023 la Washington, D.C., în Statele Unite ale Americii, la reuniunea ministerială „Misiunea de inovare agricolă pentru climă”, summit-ul AIM for Climate.

„Misiunea de inovare agricolă pentru climă (AIM for Climate)” este axată pe creșterea investițiilor și pe facilitarea unor parteneriate public-private și intersectoriale mari care să susțină acțiuni climatice în sectorul agricol din toate țările.

Summit-ul a reunit partenerii inițiativei AIM for Climate pentru a intensifica eforturile în domeniul inovării în agricultură și sisteme alimentare inteligente din punct de vedere climatic.

La eveniment au luat parte factori de decizie, grupuri ale societății civile, oameni de știință și cercetători din întreaga lume.

Investițiile în agricultură și inovarea în sistemele alimentare pot îmbunătăți abordările existente și pot oferi noi modalități de creștere durabilă a productivității agricole, ameliorarea mijloacelor de trai, conservarea naturii și a biodiversității, adaptarea și creșterea rezistenței la schimbările climatice, reducerea emisiile de gaze cu efect de seră.

Inițiativa urmărește să abordeze schimbările climatice și foametea globală pentru a crește în mod semnificativ investițiile și alte forme de sprijin pentru inovarea în agricultură și sisteme alimentare inteligente.

În cadrul summit-ului a fost transmis un mesaj de reziliență și speranță pentru viitor prin prezentarea posibilităților extraordinare ale secolului 21, alături de teme de interes la nivel mondial, cu o abordare bazată pe soluții.

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Târg de promovare a produselor agroalimentare românești la MADR

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) organizează în perioada...
‹ adv ›

Ministerul Agriculturii lansează programul „Un tractor pe fermă”. Cui se adresează

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat că în scurt timp va fi lansat programul „Un tractor pe fermă”, care se va...

Investiţii de peste 68 de mln de lei pentru combaterea fenomenelor meteo periculoase – aprobate de Guvern

În ședința de Guvern din 21 martie 2024, au fost aprobate obiectivele celei de-a XXIV-a etape anuale de implementare...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole