5.4 C
București
marți, 26 octombrie, 2021

-

HomepageȘtiriSlovenia vrea schimbarea legislaţiei UE privind etichetarea mierii

Slovenia vrea schimbarea legislaţiei UE privind etichetarea mierii

spot_img

Slovenia exercită presiuni asupra Uniunii Europene pentru a solicita indicarea mai clară a ţării de origine la etichetarea mierii, transmite DPA.

Consumatorii ar trebui să vadă clar din ce ţări vin diferitele tipuri de miere din amestecuri, a anunţat luni ministrul Agriculturii din Slovenia, Joze Podgorsek, după o întâlnire cu omologii din UE.

În prezent reglementările indică dacă mierea din UE este amestecată cu mierea importată din China. Teoretic, cantităţi reduse de miere din UE pot fi amestecate cu cantităţi mari de amestecuri importate mai ieftine, fără ca acest lucru să fie clar pentru consumatori.

“Actualizarea reglementărilor privind etichetarea amestecurilor de miere este principala prioritate a preşedinţiei slovene iar sprijinul exprimat de statele membre UE ne aduce mai aproape de realizarea acestui obiectiv important”, a declarat Podgorsek.

O actualizare ar întări de asemenea competitivitatea producătorilor de miere din UE pe piaţa internaţională, a adăugat oficialul sloven.

Multe ţări membre UE sprijină o astfel de decizie, inclusiv Germania.

România produce, în medie, 22.000 de tone de miere anual, clasându-se pe locul patru în Europa, iar efectivele estimate sunt de aproximativ 1,47 de milioane de familii de albine.

Sursa foto: burea-uinsurance.com

Elena Balamatiuc
Redactor @ Agrobiznes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Asigurarea producţiei de proteine furajere în regiunea celor Trei Mări, principalul subiect al Summit-ului miniştrilor Agriculturii de la Cracovia

Ministrul interimar al Agriculturii, Adrian Oros, participă la Summit-ul miniştrilor Agriculturii de la Cracovia, care are ca principal subiect...
- adv -spot_img

Focul bacterian sau motivul de ce pomii de măr, păr se usucă

Focul bacterian (Erwinia amylovora) este una dintre bolile cele mai periculoase, în special pentru măr, păr și gutui. Aceasta se răspândește...

Vreme mai rece decât normalul perioadei

Meteorologii estimează o vreme rece în următoarele zile, cu valori termice la nivel naţional sub mediile multianuale, însă vremea...

Noi pe Facebook

De citit

Oros participă la Summit-ul miniştrilor agriculturii din regiunea celor Trei Mări, de la Cracovia

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), Adrian Oros, participă...

Comentarii recente

- adv -spot_img

S-ar putea să te interesezeRELAȚIONATE
Recomandările redacției