20 C
București
sâmbătă, 3 iunie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriSchemă de ajutor în valoare de 2.500 euro pentru fermierii francezi care...

Schemă de ajutor în valoare de 2.500 euro pentru fermierii francezi care nu utilizează glifosat

Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor în valoare de 215 milioane de euro menită să ajute fermierii francezi care nu folosesc glifosat și, prin urmare, se confruntă cu costuri de producție mai mari, scrie rfi.ro.

Schema de ajutor franceză acordă un credit fiscal anual de 2.500 de euro pentru fiecare fermă care nu utilizează glifosat.

Planul francez este de a compensa costurile fermierilor angajați în procesul de eliminare treptată a erbicidului controversat și a fost acceptat de executivul european în conformitate cu regulile stabilite prin Cadrul temporar de criză adoptat de Bruxelles în martie 2022.

Reamintim că în Uniunea Europeană utilizarea glifosatului este autorizată temporar, până la 15 decembrie 2023. O decizie finală se va lua după ce Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară se va pronunța în privința efectelor erbicidului asupra sănătății umane și mediului înconjurător.

Discută cu fermierii în grupurile Agrobiznes pe WhatsApp ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Avertizare ANM: Cod portocaliu de ploi torenţiale în 10 judeţe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod...
‹ adv ›

Afide la pomi – recomandări la combaterea eco și chimică

Afidele, numite popular și păduchi de plante, sunt reprezentate de multiple specii reunite sub familia Aphididae. Acestea produc daune...

Prolemn: Producem de trei ori mai mult lemn decât consumăm, dar ne confruntăm cu sărăcia energetică

Stocul de masă lemnoasă pe picior, în pădurile României, este de 2,3 miliarde metri cubi, iar paradoxul românesc este...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole