7.4 C
București
joi, 28 martie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleSchemă de ajutor în valoare de 2.500 euro pentru fermierii francezi care...

Schemă de ajutor în valoare de 2.500 euro pentru fermierii francezi care nu utilizează glifosat

Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor în valoare de 215 milioane de euro menită să ajute fermierii francezi care nu folosesc glifosat și, prin urmare, se confruntă cu costuri de producție mai mari, scrie rfi.ro.

Schema de ajutor franceză acordă un credit fiscal anual de 2.500 de euro pentru fiecare fermă care nu utilizează glifosat.

Planul francez este de a compensa costurile fermierilor angajați în procesul de eliminare treptată a erbicidului controversat și a fost acceptat de executivul european în conformitate cu regulile stabilite prin Cadrul temporar de criză adoptat de Bruxelles în martie 2022.

Reamintim că în Uniunea Europeană utilizarea glifosatului este autorizată temporar, până la 15 decembrie 2023. O decizie finală se va lua după ce Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară se va pronunța în privința efectelor erbicidului asupra sănătății umane și mediului înconjurător.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Şeful ANPC: Furajele care dau culoarea galbenă a puilor nu sunt toxice; reprezintă o practică înşelătoare

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu,...
‹ adv ›

Târg de promovare a produselor agroalimentare românești la MADR

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) organizează în perioada 29 – 31 martie 2024, în curtea instituției, cu sprijinul...

MADR anunță publicarea Ghidului Solicitantului pentru submăsura 4.1 Investiții în exploatații agricole

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Direcția Generală Dezvoltare Rurală, în calitate de Autoritate de Management pentru PNDR, a...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole