‹ adv ›
luni, 30 ianuarie, 2023
-0.6 C
București

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriRomsilva: Agenţii economici au adjudecat 90% din volumul de lemn pe picior,...

Romsilva: Agenţii economici au adjudecat 90% din volumul de lemn pe picior, la licitaţia pentru anul 2023

Agenţii economici au adjudecat 90% din volumul de lemn pe picior oferit de Romsilva în cadrul licitaţiei principale, pentru anul de producţie 2023, informează Regia Naţională a Pădurilor (RNP).

Astfel, din cei 2,515 milioane mc de lemn oferit, agenţii economic au adjudecat 2,266 milioane mc, iar faţă de licitaţia principală organizată în anul 2022, procentul de adjudecare raportat la volumul oferit a fost cu 6% mai mare, de la an la an.

Potrivit sursei citate, licitaţia principală s-a derulat în lunile noiembrie şi decembrie, la nivelul Direcţiilor Silvice, prin intermediul platformei electronice de licitaţii, care asigură transparenţă totală, reducerea birocraţiei, echidistanţă, acces nelimitat ca număr de participanţi, precum şi condiţii sporite de concurenţialitate.

Preţul mediu de pornire în cadrul licitaţiei principale, pentru lemnul oferit pe picior, a fost de 269,91 lei/metru cub, iar preţul mediu de adjudecare a fost de 410,22 lei/metru cub, cu 5% mai mare decât preţul mediu obţinut în 2022.

Romsilva menţionează că va pune pe piaţă în acest an un volum de 10 milioane de metri cubi recoltaţi din pădurile proprietatea publică a statului, din care 50% va fi valorificat ca lemn fasonat, exploatat prin forţe proprii sau contracte de prestări servicii de exploatare forestieră, iar 50% prin licitaţii de vânzare a lemnului pe picior, urmând ca acesta să fie exploatat şi valorificat de către agenţii economici atestaţi.

RNP – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. De asemenea, instituţia administrează 22 de parcuri naţionale şi naţionale, precum şi 12 herghelii de stat.

Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% deţin certificarea managementului forestier în standard internaţional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Şeful Romsilva: Avem obligaţia ca 50% din volumul de lemn pus pe piaţă în 2023 să fie fasonat

Regia Naţională a Pădurilor (RNP) - Romsilva a oferit pe piaţă în acest an un volum de 10 milioane...

Volumul de lemn pus pe piaţă de Romsilva până la finalul acestui an a fost suplimentat cu 500.000 mc

Volumul de lemn pus pe piaţă de Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva până la finalul acestui an a...

Conducerea Romsilva a discutat despre principalele direcţii privind elaborarea unei strategii de dezvoltare a Regiei

Conducerea executivă a Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva şi directorii direcţiilor silvice au participat joi, la Braşov, la...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole