-0.3 C
București
duminică, 23 ianuarie, 2022

-

HomepageȘtiriRomânia şi-a menţinut cotele de pescuit din Marea Neagră la calcan şi...

România şi-a menţinut cotele de pescuit din Marea Neagră la calcan şi şprot

România şi-a menţinut cotele de pescuit din Marea Neagră la calcan şi sprot, la 75 de tone, respectiv 3.442,50 tone, a anunţat Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), după ce marţi dimineaţa s-a ajuns la un acord politic pentru stabilirea cotelor de pescuit ale Uniunii Europene.

„Aş dori în primul rând să mulţumesc Comisiei Europene pentru sprijin şi pentru recunoaşterea eforturilor României de a aplica principiile pescuitului durabil. România este de acord cu propunerea de cote la Marea Neagră, întrucât cotele de calcan la Marea Neagră permit sectorului pescăresc costier să continue activitatea în aceste vremuri dificile. Sperăm ca raportul aferent anului 2022 să confirme ştiinţific buna situaţie a stocului de calcan din zona aflată sub jurisdicţia UE, aşa cum s-a putut constat anterior”, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu.

Potrivit MADR, în cadrul Propunerii de Regulament al Consiliului de stabilire a pescuitului pentru anul 2022, aplicabile în Marea Mediterană şi Marea Neagră, România a reuşit menţinerea cotelor de 75 tone la calcan şi 3442,50 tone la şprot la Marea Neagră.

‹ adv ›

În cadrul intervenţiei susţinute în Consiliul de miniştri, Adrian Chesnoiu a punctat importanţa planurilor de management comunitare şi naţionale care au permis avansarea de la o abordare reactivă a managementului pescuitului, la o abordare adaptivă în conformitate cu politica comună în domeniul pescuitului.

„Este însă nevoie de contribuţiile pro-active ale tuturor ţărilor riverane la Marea Neagră, la nivel politic şi practic, pentru a nu zădărnici eforturile României şi Bulgariei în conservarea resursei de calcan”, a mai adăugat ministrul.

Totodată, oficialul român a subliniat ca este necesar să fie avute în vedere şi condiţiile de concurenţă echitabile, echilibrul dintre flote şi resurse, atât din punct de vedere social, cât şi economic.

Elena Balamatiuc
Redactor @ Agrobiznes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Cod portocaliu de vânt puternic cu rafale de peste 140 km/h

Meteorologii au emis duminică dimineaţa o avertizare nowcasting Cod portocaliu de vânt puternic cu rafale de peste 140 km/h...
- adv -spot_img

Bloomberg: Criza îngrăşămintelor devine o problemă pentru preţul alimentelor în Europa

Într-un moment în care fermierii europeni se pregătesc să împrăştie îngrăşăminte pe câmp, preţurile ridicate la azot nu le...

Cât trăiește și ce mănâncă buburuza. Cum o atragem în grădină

Buburuza este o insectă cunoscută și îndrăgită de toți, încă din copilărie. Acest gândăcel nu poate fi confundat cu...

De citit

Permacultura – agricultura în armonie cu natura

Permacultura sau „agricultura permanentă” este un sistem de cultură...

Comentarii recente

- adv -spot_img

S-ar putea să te interesezeRELAȚIONATE
Recomandările redacției