14 C
București
luni, 27 septembrie, 2021

-

HomepageȘtiriRomânia, printre ţările UE cu cea mai mare creştere a vânzărilor cu...

România, printre ţările UE cu cea mai mare creştere a vânzărilor cu amănuntul, în mai

Volumul comerţului cu amănuntul în Uniunea Europeană a urcat cu 9,2%, în timp ce în zona euro avansul a fost de 9%, în mai, comparativ cu perioada similară din 2020, România fiind printre statele membre UE cu cele mai importante creşteri, arată datele publicate marţi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cea mai mare creştere anuală a volumului comerţului cu amănuntul în luna mai s-a înregistrat în Bulgaria (23,9%), Irlanda (22,4%), Malta (22%), Lituania (18,6%) şi România (18,3%), singurul declin fiind în Germania (minus 0,9%).

Eurostat precizează că vânzările cu amănuntul în UE au fost influenţate de faptul că vânzările de combustibili au urcat cu 25%, cele de produse non-alimentare cu 15%, în timp ce la alimente, băuturi şi tutun acestea au crescut cu 0,3%.

Volumul comerţului cu amănuntul în Uniunea Europeană şi în zona euro a crescut cu 4,6% în mai, comparativ cu luna precedentă, după ce în aprilie s-a înregistrat un declin de 3,6% în UE şi de 3,9% în zona euro.

În luna mai, vânzările cu amănuntul în UE au fost influenţate de faptul că vânzările de combustibili au urcat cu 6,8%, cele de produse non-alimentare cu 8,5%, în timp ce vânzările de alimente, băuturi şi tutun au scăzut cu 0,3%.

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cea mai mare creştere lunară a volumului comerţului cu amănuntul în mai s-a înregistrat în Franţa (9,9%), Olanda (9,3%) şi Estonia (8,1%), singurele scăderi fiind în Letonia (minus 3,9%), Finlanda (minus 3,3%) şi Luxemburg (minus 0,7%). România a înregistrat în mai o creştere lunară de 2,4% a vânzărilor cu amănuntul.

Sursa foto: manutd.ru

Elena Balamatiuc
Redactor @ Agrobiznes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Variola la păsări – cum evităm răspândirea bolii. Tratament

O problemă actuală în perioada rece a anului, și anume toamna, este variola la păsări. Această boală este des...
- adv -spot_img

Numărul focarelor de pestă porcină africană a urcat la 620

Numărul focarelor active de pestă porcină africană (PPA) a urcat la 620 în această săptămână, de la 611 săptămâna...

Platformă de colectare a gunoiului de grajd de aproape două milioane lei

Crescătorii de animale din comuna Smeeni, judeţul Buzău, au la dispoziţie o platformă de colectare a gunoiului de grajd,...

Noi pe Facebook

De citit

Criza din sectorul european al îngrăşămintelor se extinde după ce o altă firmă a redus producţia

Un alt producător european de îngrăşăminte a decis să...

Comentarii recente

- adv -spot_img

S-ar putea să te interesezeRELAȚIONATE
Recomandările redacției