8.9 C
București
joi, 28 martie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleRomânia înregistrează 516 de focare active de pestă porcină africană

România înregistrează 516 de focare active de pestă porcină africană

România înregistrează 516 de focare active de pestă porcină africană (PPA), cu 33 mai puţine faţă de săptămână precedentă, conform datelor publicate de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Din totalul focarelor care erau active joi, 18 noiembrie, 17 erau în exploataţii comerciale şi două în exploataţii comerciale de tip A. Un număr total de 310.415 de porcine erau afectate în focarele active.

Pe de altă parte, în ultima săptămână au fost stinse 59 de focare pestă porcină africană din gospodăriile populaţiei, însă au fost înregistrate alte 26 de focare noi de PPA, cele mai multe în judeţul Sibiu – 8, Gorj şi Ialomiţa – câte 3 şi câte două focare în judeţele Alba, Bihor, Ilfov şi Satu Mare.

Potrivit datelor ANSVSA, din 2019 şi până în prezent au fost stinse 3.819 focare de pestă porcină africană, dintr-un total de 4.335 confirmate în perioada menţionată la nivel naţional.

De la prima semnalare a prezenţei virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017 şi până în prezent, au fost diagnosticate 5.945 de cazuri la mistreţi în 41 de judeţe.

În conformitate cu prevederile europene, cazurile la mistreţi se sting după cel puţin doi ani de la apariţia lor.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Academia de Științe Agricole și Silvice, despre pesta porcină: Situația României, unică în UE

Academia de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe lonescu -...
‹ adv ›

Focar de pesta porcină africană într-o exploatație comercială din localitatea Golești; 20.000 de porci eutanasiați

În data de 23.01.2024, a fost confirmată prezența virusului Pestei Porcine Africane într-o exploatație comercială din localitatea Golești, județul Vrancea,...

Sibiu: Al doilea focar de pestă porcină africană, în Presaca; vor fi ucişi 34 de porci

Prefectura a anunţat că a fost confirmat cel de-al doilea focar de pestă porcină africană, în localitatea Presaca, unde...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole