‹ adv ›
luni, 30 ianuarie, 2023
0.5 C
București

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriRomânia a fost al şaptelea producător de buşteni din UE în 2020

România a fost al şaptelea producător de buşteni din UE în 2020

Producţia totală de lemn rotund (buşteni) a Uniunii Europene a fost de 488 milioane metri cubi în 2020, cu 2% mai puţin decât în 2019 dar cu 21% mai mare decât în 2000, România fiind printre statele membre cu cel mai puternic avans, arată datele publicate luni de Eurostat.

În 2020, Germania a fost cel mai mare producător de buşteni din UE (84 milioane metri cubi), urmată de Suedia (74,4 milioane metri cubi), Finlanda (60,23 milioane metri cubi), Franţa (47,7 milioane meri cubi), Polonia (40,5 milioane metri cubi), Cehia (32,5 milioane metri cubi) şi România (18,049 milioane metri cubi).

În ultimele două decenii, producţia de buşteni a înregistrat cele mai mari creşteri în Ţările de Jos (185%), Slovacia (73%), Germania (57%), Polonia (56%), Croaţia (43%) şi România (37%).

Eurostat subliniază că lemnul este utilizat din ce în ce mult ca sursă de energie regenerabilă. Aproape un sfert (23%) din producţia de buşteni a UE a fost utilizată în 2020 ca lemn de foc, iar restul a fost utilizată pentru producţia cherestea şi furnir sau celuloză şi hârtie.

În cazul României, din producţia totală de 18,049 milioane metri cubi de buşteni, doar 6,420 milioane metri cubi au fost utilizaţi ca lemn de foc în timp ce 11,629 milioane metri cubi au fost utilizaţi în scopuri industriale.

Producţia totală de cherestea în UE a crescut cu aproximativ 11% în ultimele două decenii, ajungând la 108 milioane metri cubi în 2020. Germania şi Suedia au fost cei mai mari producători de cherestea din UE, responsabile pentru 24%, respectiv 17% din producţia totală a UE, urmate de Finlanda, Austria, Franţa şi România (cu o producţie de aproape şase milioane de metri cubi).

  • Citește despre ->
  • lemn

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Eurostat: România, printre ţările cu cea mai ridicată producţie de lemn pentru combustibil din UE

Producţia de lemn rotund (buşteni) pentru combustibil în Uniunea...

Arad: Lemnele de foc se găsesc doar la preţ aproape dublu faţă de cel plafonat de Guvern

Comercianţii de lemne de foc din judeţul Arad îşi vând marfa la preţ aproximativ dublu faţă de cel plafonat...

Reprezentanţii industriei lemnului dezbat alocările din PNS pentru sectorul pădure-lemn

Consiliul Pădurilor, Industriei Lemnului şi Economiei Verzi organizează marţi o dezbatere privind propunerile de finanţare pentru sectorul pădure-lemn, prin...

Tobescu: Criza din industria lemnului este una artificială

Industria lemnului se confruntă în prezent cu o criză artificială din cauza implementării unor măsuri legislative inadecvate, care au...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole