19.6 C
București
joi, 28 martie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleRecolta Ucrainei de porumb şi floarea soarelui este sub media din ultimii...

Recolta Ucrainei de porumb şi floarea soarelui este sub media din ultimii cinci ani

Recolta de porumb a Ucrainei ar urma să se situeze la 32 milioane de tone, cu 24% mai scăzută faţă de anul trecut şi cu 5% sub media din ultimii cinci ani, conform datelor Serviciului de monitorizare a culturilor din UE (MARS), transmite Reuters.

Pentru floarea soarelui, unde Ucraina este unul dintre principalii exportatori globali, recolta este estimată la 13,9 milioane de tone, cu 15% mai scăzută faţă de anul trecut şi cu 2% sub media din ultimii cinci ani.

„Războiul Rusiei contra Ucrainei a dus la o scădere a suprafeţei cultivate cu porumb şi floarea soarelui. Prin urmare, estimările noastre privind producţia pentru ambele recolte este sub media din ultimii cinci ani, în pofida randamentelor bune”, se arată în raport.

În prezent, sunt în zonele de conflict aproximativ 4% din suprafaţa cultivată cu porumb, 10% la floarea soarelui, şi 7% la boabe de soia.

Pentru culturile de toamnă, unde recoltarea s-a încheiat, MARS previzionează ponderea suprafeţelor situate în zonele de conflict la 22% în cazul grâului moale, 20% pentru orz şi 13% pentru rapiţă.

Ministerul Agriculturii de la Kiev a estimat că exporturile de produse agricole ale ţării ar putea creşte la 6 – 6,5 milioane de tone în octombrie, dublu faţă de volumele din iulie, în urma redeschiderii graduale a porturilor ucrainene.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Spike Brokers a anunțat că exporturile agricole ale Ucrainei ar urma să scadă cu 20% în martie 

Exporturile agricole ale Ucrainei pe cale maritimă ar urma...
‹ adv ›

Ucraina: Valoarea exporturilor a scăzut la 35,8 miliarde dolari, cel mai redus nivel din ultimul deceniu

Valoarea exporturilor Ucrainei a scăzut cu 18,7% în 2023, comparativ cu 2022, totalizând 35,8 miliarde de dolari, cel mai...

Guvernul a prelungit măsurile pentru implementarea sistemului de autorizare la export al Ucrainei pentru produsele agricole

În Ședința de Guvern din 28 decembrie 2023 a fost aprobată Ordonanța de Urgență pentru modificarea și completarea Ordonanței...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole