27 C
București
miercuri, 31 mai, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri„Programul Tomata”, prelungit până la 1 iulie

„Programul Tomata”, prelungit până la 1 iulie

Prelungirea perioadei de valorificare a producţiilor realizate prin „Programul Tomata” a fost aprobată prin Hotărâre de Guvern, în şedinţa Executivului de miercuri, a anunţat Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Astfel, noul termen este 1 iulie, în loc de 10 iunie, cum fusese prevăzut iniţial.

De asemenea, prin acest act normativ se modifică şi termenul pentru depunerea documentelor justificative pentru ciclul I de producţie, acesta urmând a fi data de 30 august inclusiv, faţă de 30 iunie, cum era stabilit iniţial.

„Temperaturile scăzute din primăvară au creat o serie de dificultăţi legumicultorilor înscrişi în Programul „Tomata”. Plantele şi-au încetinit dezvoltarea, iar fermierii au fost nevoiţi să investească mai mult în sistemele de încălzire, în condiţiile unor costuri ridicate pentru energia electrică şi gazele naturale. În urma dialogului cu fermierii, am luat decizia să prelungim termenul de valorificare pentru legumele în spaţii protejate, precum şi perioada în care aceştia vor depune documentele justificative pentru primirea sprijinului”, a declarat ministrul Adrian Chesnoiu.

Conform sursei citate, Direcţiile judeţene pentru agricultură vor centraliza documentele justificative pentru virarea sumelor destinate acestei forme de sprijin şi vor transmite datele către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale până la data de 15 septembrie 2022, faţă de 15 iulie 2022 inclusiv, cum era prevăzut iniţial.

Discută cu fermierii în grupurile Agrobiznes pe WhatsApp ›
  • Citește despre ->
  • MADR

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

MADR a dat amenzi în valoare de 172.550 lei pentru neconformitățile depistate în comercializarea fructelor și legumelor proaspete

MADR desfășoară acțiuni de control cu caracter permanent, în baza legislației specifice din domeniul comercializării legumelor și fructelor proaspete....

Festivalul Ținutului Vinului – Vin din Prahova

Joi, 25 mai 2023, ministrul Petre Daea, alături de secretarul de stat Ion Găman și de directorul DGPIAC Amelia...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole