vineri, 7 octombrie, 2022
12.1 C
București

-

HomepageȘtiri„Programul Tomata”, prelungit până la 1 iulie

„Programul Tomata”, prelungit până la 1 iulie

Prelungirea perioadei de valorificare a producţiilor realizate prin „Programul Tomata” a fost aprobată prin Hotărâre de Guvern, în şedinţa Executivului de miercuri, a anunţat Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Astfel, noul termen este 1 iulie, în loc de 10 iunie, cum fusese prevăzut iniţial.

De asemenea, prin acest act normativ se modifică şi termenul pentru depunerea documentelor justificative pentru ciclul I de producţie, acesta urmând a fi data de 30 august inclusiv, faţă de 30 iunie, cum era stabilit iniţial.

„Temperaturile scăzute din primăvară au creat o serie de dificultăţi legumicultorilor înscrişi în Programul „Tomata”. Plantele şi-au încetinit dezvoltarea, iar fermierii au fost nevoiţi să investească mai mult în sistemele de încălzire, în condiţiile unor costuri ridicate pentru energia electrică şi gazele naturale. În urma dialogului cu fermierii, am luat decizia să prelungim termenul de valorificare pentru legumele în spaţii protejate, precum şi perioada în care aceştia vor depune documentele justificative pentru primirea sprijinului”, a declarat ministrul Adrian Chesnoiu.

Conform sursei citate, Direcţiile judeţene pentru agricultură vor centraliza documentele justificative pentru virarea sumelor destinate acestei forme de sprijin şi vor transmite datele către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale până la data de 15 septembrie 2022, faţă de 15 iulie 2022 inclusiv, cum era prevăzut iniţial.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Fertilizarea foliară – avantajele realizării

Prin fertilizare se urmăreşte completarea nevoilor plantelor de substanţe...

Pete pe fructele de roșii – cauzele apariției și tratament

Petele ce apar pe fructele plantelor de roșii sunt de o varietate foarte mare: mai deschise, mai închise, de...

Cum răspunde Europa la criza alimentară mondială

În mijlocul unei crize alimentare mondiale, în care preţurile au atins valori record, Uniunea Europeană încearcă să împiedice apariţia...

ATENȚIE la putregaiul negru al tulpinilor de rapiță

În această perioadă, în culturile de rapiță bine dezvoltate, viguroase și doar la anumiți hibrizi au apărut simptome tipice...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate