5.8 C
București
spot_img

-

HomepageȘtiriProduse agroalimentare româneşti atestate vor fi promovate în Belgia

Produse agroalimentare româneşti atestate vor fi promovate în Belgia

Ambasada României în Belgia va promova în această săptămână produse agroalimentare româneşti atestate în cadrul unui eveniment cu invitaţi ce vor putea degusta preparate din peşte, lapte, carne, produse de patiserie, magiun de prune, miere, vin, cartofi.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), în perioada 3-5 octombrie 2022, o delegaţie condusă de secretarul de stat Aurel Simion se va afla în Belgia pentru o vizită de lucru organizată cu sprijinul Ambasadei României, pentru a pune în aplicare una dintre temele cuprinse în documentul bilateral de colaborare, respectiv cultura cartofului şi promovarea producţiei şi a procesării.

„Cultura cartofului este un domeniu de interes pentru partea belgiană, iar pentru schimbul de experienţă, din delegaţia română, alături de experţi din cadrul MADR fac parte cercetători şi femei fermier ce îşi desfăşoară activitatea în acest domeniu. Institutele din Belgia îşi vor prezenta rezultatele cercetărilor cu privire la soluţii pentru o cultură durabilă de cartofi, sistemul de avertizare timpurie şi târzie pentru dăunători, metode de conservare inteligentă a cartofilor”, subliniază sursa citată.

Programul secretarului de stat include întrevederi la nivelul autorităţilor federale şi regionale pe teme de interes privind sectorul agroalimentar.

„Cu ocazia vizitei delegaţiei române, Ambasada României va promova produse agroalimentare româneşti atestate în cadrul unui eveniment cu invitaţi ce vor putea degusta preparate din peşte, lapte, carne, produse de patiserie, magiun de prune, miere, vin, cartofi”, se mai arată în comunicat. 

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Boala hemoragică a iepurilor – maladie contagioasă

Boala hemoragică a iepurilor este o boală infectocontagioasă, specifică...

Caprele Saanen – cea mai productivă rasă de capre din lume

Patria caprelor de rasă Saanen este considerată o localitate cu aceiași denumire din Alpii Bernezi, Elveția. Deși elvețienii au...

Dihorul – cum protejăm păsările de gospodărie. Remedii utile

Deși au un aspect foarte drăgălaș, dihorii sunt animale prădătoare, destul de puternice, înzestrate cu gheare și dinți ascuțiți...

Creșterea nutriilor: Sfaturi utile pentru antreprenori

În cazul în care ai hotărât să inițiezi o afacere legată de creșterea nutriilor și ai și un business-plan...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate