19.1 C
București
duminică, 14 septembrie, 2025
IT
MD

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleProduse agroalimentare româneşti atestate vor fi promovate în Belgia

Produse agroalimentare româneşti atestate vor fi promovate în Belgia

Ambasada României în Belgia va promova în această săptămână produse agroalimentare româneşti atestate în cadrul unui eveniment cu invitaţi ce vor putea degusta preparate din peşte, lapte, carne, produse de patiserie, magiun de prune, miere, vin, cartofi.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), în perioada 3-5 octombrie 2022, o delegaţie condusă de secretarul de stat Aurel Simion se va afla în Belgia pentru o vizită de lucru organizată cu sprijinul Ambasadei României, pentru a pune în aplicare una dintre temele cuprinse în documentul bilateral de colaborare, respectiv cultura cartofului şi promovarea producţiei şi a procesării.

„Cultura cartofului este un domeniu de interes pentru partea belgiană, iar pentru schimbul de experienţă, din delegaţia română, alături de experţi din cadrul MADR fac parte cercetători şi femei fermier ce îşi desfăşoară activitatea în acest domeniu. Institutele din Belgia îşi vor prezenta rezultatele cercetărilor cu privire la soluţii pentru o cultură durabilă de cartofi, sistemul de avertizare timpurie şi târzie pentru dăunători, metode de conservare inteligentă a cartofilor”, subliniază sursa citată.

‹ adv ›

Programul secretarului de stat include întrevederi la nivelul autorităţilor federale şi regionale pe teme de interes privind sectorul agroalimentar.

„Cu ocazia vizitei delegaţiei române, Ambasada României va promova produse agroalimentare româneşti atestate în cadrul unui eveniment cu invitaţi ce vor putea degusta preparate din peşte, lapte, carne, produse de patiserie, magiun de prune, miere, vin, cartofi”, se mai arată în comunicat. 

‹ adv ›

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

ADM, PepsiCo și Mars investesc în agricultura regenerativă din Polonia

Producția de grâu și rapiță din Polonia va primi...
‹ adv ›

Apicultura din România, în criză: producția de miere scade cu 70% în 2025

Anul 2025 s-a dovedit unul extrem de dificil pentru apicultura românească, cu pierderi masive atât la producția de miere,...

Barbu: România se apropie de autosuficiența în producția de carne

România face pași importanți către atingerea obiectivului strategic de autosuficiență alimentară, prin asigurarea consumului de carne din producția internă...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole