28.2 C
București
sâmbătă, 30 septembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriProcedura de evaluare de mediu pentru amenajamentele silvice - aprobată de Guvern

Procedura de evaluare de mediu pentru amenajamentele silvice – aprobată de Guvern

Metodologia de derulare a procedurii de evaluare de mediu pentru amenajamentele silvice a fost aprobată, miercuri, de Guvern, la propunerea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP).

„Această Hotărâre de Guvern clarifică toate etapelor necesare pentru derularea procedurii de evaluare de mediu pentru amenajamentele silvice (inclusiv a necesităţii efectuării evaluării adecvate), a succesiunii acestora, precum şi a actorilor implicaţi în parcurgerea lor.

De asemenea, prin acest act normativ se asigură, totodată, accesul publicului la informaţiile referitoare la amenajamentele silvice în cadrul procedurii de evaluare de mediu, încă de la elaborarea primei versiuni a acestora. Important este faptul că adoptarea acestui proiect de act normativ poate contribui la închiderea acţiunii de infringement declanşată de Comisia Europeană împotriva României şi poate împiedica un proces împotriva ţării noastre la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene”, a declarat ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos.

Potrivit ministerului de resort, actul normativ prevede ca demararea procedurii de evaluare de mediu să se realizeze imediat după Conferinţa I, astfel încât planul să se dezvolte în acelaşi timp cu derularea procedurii de evaluare de mediu şi/sau evaluare adecvată, conform Directivei 2001/42/CE, în sensul eliminării posibilităţii de aplicare a amenajamentelor silvice înainte de parcurgerea procedurii de evaluare de mediu şi de aprobarea acestora prin Ordin de ministru.

Procedura de evaluare de mediu se finalizează cu emiterea actului de reglementare, amenajamentul silvic urmând a fi aprobat în Comisia tehnică de avizare în silvicultură (CTAS), ulterior emiterii avizului de mediu. 

  • Citește despre ->
  • MMAP

Fermier din Bulgaria: Am crescut recolta la porumb de 3,5 ori instalând sistemul de irigare Variant Irrigation

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Ministerul Mediului: Proiectul Managementul speciilor alogene invazive din România a fost finalizat

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor organizează marţi şi miercuri...
‹ adv ›

Ministerul Mediului: România va susţine la Consiliul de Mediu noul Regulament european pentru restaurarea naturii

România va susţine, la Consiliul de Mediu din 20 iunie, noul Regulament pentru restaurarea naturii, propus de Comisia Europeană...

MMAP: Contract de 6 milioane lei pentru înfiinţarea unei suprafeţe de pădure de 82,3 hectare prin PNRR

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, a semnat primul contract de finanţare aferent Campaniei Naţionale de Împăduriri 2022-2026,...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole