‹ adv ›
marți, 21 martie, 2023
17.3 C
București

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriProcedura de evaluare de mediu pentru amenajamentele silvice - aprobată de Guvern

Procedura de evaluare de mediu pentru amenajamentele silvice – aprobată de Guvern

Metodologia de derulare a procedurii de evaluare de mediu pentru amenajamentele silvice a fost aprobată, miercuri, de Guvern, la propunerea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP).

„Această Hotărâre de Guvern clarifică toate etapelor necesare pentru derularea procedurii de evaluare de mediu pentru amenajamentele silvice (inclusiv a necesităţii efectuării evaluării adecvate), a succesiunii acestora, precum şi a actorilor implicaţi în parcurgerea lor.

De asemenea, prin acest act normativ se asigură, totodată, accesul publicului la informaţiile referitoare la amenajamentele silvice în cadrul procedurii de evaluare de mediu, încă de la elaborarea primei versiuni a acestora. Important este faptul că adoptarea acestui proiect de act normativ poate contribui la închiderea acţiunii de infringement declanşată de Comisia Europeană împotriva României şi poate împiedica un proces împotriva ţării noastre la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene”, a declarat ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos.

Potrivit ministerului de resort, actul normativ prevede ca demararea procedurii de evaluare de mediu să se realizeze imediat după Conferinţa I, astfel încât planul să se dezvolte în acelaşi timp cu derularea procedurii de evaluare de mediu şi/sau evaluare adecvată, conform Directivei 2001/42/CE, în sensul eliminării posibilităţii de aplicare a amenajamentelor silvice înainte de parcurgerea procedurii de evaluare de mediu şi de aprobarea acestora prin Ordin de ministru.

Procedura de evaluare de mediu se finalizează cu emiterea actului de reglementare, amenajamentul silvic urmând a fi aprobat în Comisia tehnică de avizare în silvicultură (CTAS), ulterior emiterii avizului de mediu. 

Discută cu alți fermieri în grupurile Agrobiznes pe WhatsApp ›
  • Citește despre ->
  • MMAP

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Ministrul Mediului: Legislaţia europeană nu poate deveni o povară de nesuportat pentru fermieri

Trebuie să creăm o legislaţie de mediu echilibrată şi...
‹ adv ›

MMAP: Buget de 100 de milioane de euro pentru apel de proiecte destinat refacerii suprafeţelor forestiere afectate

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) anunţă lansarea apelului de proiecte destinat refacerii suprafeţelor forestiere afectate, cu un buget...

MMAP: Platformă comunală pentru depozitarea gunoiului de grajd, la dispoziţia fermierilor din comuna Heleşteni

Crescătorii de animale din comuna ieşeană Heleşteni beneficiază de o platformă comunală cu o capacitate de depozitare de 1.600...

Tanczos: Beneficiarii programului de împăduriri începând de azi îşi pot crea conturi în sistemul informatic

Persoanele fizice şi juridice îşi pot crea conturi, începând de vineri, de la ora 12:00, în sistemul informatic, pentru...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole