12.7 C
București
marți, 9 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricolePreţul ridicat al zahărului a ajutat Tereos să compenseze majorarea costurilor de...

Preţul ridicat al zahărului a ajutat Tereos să compenseze majorarea costurilor de producţie

Producătorul de zahăr Tereos a raportat marţi rezultate semestriale solide, inclusiv profit net şi o creştere semnificativă a câştigurilor, deoarece preţurile ridicate la zahăr şi etanol au ajutat compania franceză să compenseze majorarea costurilor de producţie, transmite Reuters.

Tereos, al doilea mare producător de zahăr din lume în funcţie de volumul producţiei, a înregistrat în perioada aprilie-septembrie 2022 un profit net de 133 milioane de euro, faţă de pierderi de 50 milioane de euro în urmă cu un an, preţurile mai ridicate compensând creşterea costurilor cu energia şi materiile prime.

De asemenea, câştigurile ajustate înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare (EBITDA) au urcat cu 132%, la 464 milioane de euro.

Tereos a precizat că nu are expunere directă la războiul din Ucraina.

Datoria netă a grupului a scăzut cu 128 milioane de euro faţă de anul trecut, la 2,24 miliarde de euro, dar la 31 martie 2023 datoria netă ar urma să fie mai ridicată decât la 31 martie 2022, din cauza costurilor mai mari.

În octombrie, Tereos, care a deţinut până acum fabrica de la Luduş, anunţa că va majora preţul la care cumpără sfeclă de zahăr de la membrii săi cu 40% faţă de anul trecut.

În sezonul octombrie 2022 – septembrie 2023, Comisia Europeană se aşteaptă ca producţia de zahăr să scadă cu 6,9%, la 15,5 milioane de tone, în timp ce consumul de zahăr ar urma să se situeze la aproximativ 16,6 milioane de tone.

UE, al treilea producător mondial de zahăr, a înregistrat în ultimii ani o diminuare a producţiei, în condiţiile în care preţurile scăzute au descurajat însămânţările, iar seceta şi un virus au afectat culturile. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

MADR, mandatat să poarte negocieri pentru menținerea activității fabricii de zahăr de la Luduș

În Ședința Guvernului din 4 mai 2022, a fost aprobat un Memorandum prin care Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale...

Tereos a demarat discuţiile pentru posibila închidere a uzinei din România

Producătorul francez de zahăr Tereos, prezent şi pe piaţa din România, a raportat miercuri o creştere de 65% a...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole