13.8 C
București
marți, 3 octombrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriPreţul petrolului, aproape de cel mai ridicat nivel din noiembrie 2022

Preţul petrolului, aproape de cel mai ridicat nivel din noiembrie 2022

Preţul barilului de petrol a crescut miercuri, continuând avansul semnificativ din ziua anterioară, ajungând aproape de cel mai ridicat nivel din ultimele 10 luni, pe fondul temerilor privind producţia din Libia, reducerile de producţie ale OPEC+ (Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol şi aliaţii) şi turbulenţele macroeconomice, transmite Reuters.

La 04:40 GMT, cotaţia ţiţeiului Brent a crescut cu 0,2%, la 92,23 dolari per baril. Similar, cotaţia barilului de ţiţei West Texas Intermediate (WTI) a urcat cu 0,2%, la 89,05 dolari per baril. Marţi, ambele cotaţii au crescut cu aproape 2%, aproape de cel mai ridicat nivel din noiembrie 2022.

„Perspectivele privind cererea OPEC şi previziunile Agenţiei Internaţionale a Energiei (IEA) privind un declin al stocurilor globale de petrol au consolidat aşteptările pieţei privind înăsprirea aprovizionării în viitor”, a apreciat Satoru Yoshida, analist la Rakuten Securities.

Furtuna severă care a afectat Libia şi a dus la închiderea a patru terminale de unde se exporta petrolul sprijină de asemenea creşterea preţului, a adăugat el.

Miercuri, ziarul rusesc Izvestia a publicat un interviu cu ministrul Energiei, Nikolai Shulginov, care estima că producţia de petrol a Rusiei ar urma să scadă anul acesta cu 1,5%, la 527 milioane tone metrice (10,54 milioane de barili pe zi – bpd).

Fermier din Bulgaria: Am crescut recolta la porumb de 3,5 ori instalând sistemul de irigare Variant Irrigation

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Bloomberg: Livrările de ţiţei ale Rusiei, la cel mai ridicat nivel din ultimele trei luni

Moscova trimite cantităţi masive de ţiţei pe piaţă, chiar...
‹ adv ›

Prețul petrolului crește la nivel mondial – 90 de dolari pe baril

Preţurile petrolului au crescut cu aproximativ 2% marţi, până la cel mai ridicat nivel din noiembrie anul trecut, după...

Producţia de ţiţei a României a scăzut cu 3,4% în primele patru luni din 2023; importurile au crescut cu 28,4%

România a produs, în primele patru luni din 2023, o cantitate de ţiţei de 940.000 tone echivalent petrol (tep),...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole