15.8 C
București
duminică, 24 martie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricolePrețul grâului scade pentru a cincea săptămână consecutiv

Prețul grâului scade pentru a cincea săptămână consecutiv

Grâul a înregistrat a cincea săptămână consecutivă de pierderi în scădere a preţului, în condiţiile în care perspectivele se îmbunătăţesc pentru transporturile de cereale din Marea Neagră, scrie Bloomberg.

Departamentul american al Agriculturii şi-a îmbunătăţit perspectivele privind comerţul mondial cu grâu, datorită creşterii exporturilor din Ucraina şi Rusia, a anunţat agenţia de estimări lunare privind cererea şi oferta agricolă mondială.

Prelungirea acordului ruso-ucrainean care permite trecerea în siguranţă a exporturilor din Marea Neagră a contribuit la răcirea recentelor creşteri ale preţurilor, ceea ce ar putea atenua un flagel al inflaţiei alimentare mondiale. O recoltă de grâu abundentă în Australia determină, de asemenea, scăderea preţurilor.

În ciuda temerilor anterioare că inundaţiile din unele părţi ale Australiei ar putea afecta calitatea cerealelor, rapoartele indică faptul că nu este coşmarul care părea că ar putea fi luna trecută, a declarat Joe Nussmeier, broker la Frontier Futures.

O presiune suplimentară asupra preţurilor la grâu este prognoza unor ploi în marile regiuni producătoare din SUA, precum Kansas, a declarat Rich Nelson, strateg şef al companiei de brokeraj de mărfuri Allendale Inc.

Cel mai activ contract de grâu de la Chicago a închis vineri cu 1,6% mai jos, la 7,3425 dolari pe bushel. Porumbul a câştigat uşor, în timp ce soia a scăzut.

Contractele futures pentru făina de soia au crescut cu 11% în cursul săptămânii, cea mai mare creştere săptămânală din octombrie 2014.

Între timp, uleiul de soia a scăzut pentru a doua săptămână consecutivă, coborând cu 7,6%. Oscilaţiile de preţ marchează o răsturnare de situaţie pentru mărfurile derivate din soia.

Uleiul de soia, un ingredient cheie în fabricarea motorinei regenerabile, a scăzut după ce administraţia Biden a propus săptămâna trecută noi reguli de amestecare a biocombustibililor, sub aşteptările industriei.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Analiză: Preţurile mondiale la zahăr vor înregistra creșteri de 20% în 2024

Preţurile la zahăr brut sunt aşteptate să înregistreze un...
‹ adv ›

Cotaţiile pentru grâul european au atins noi minime istorice

Cotaţiile futures la grâu pe bursa Euronext au coborât joi la noi minime istorice, în contextul în care declinul...

Piața mondială agricolă: Cum s-a încheiat săptămâna pe piața cerealelor

Prețul cerealelor au încheiat săptămâna cu o nouă scădere pe Euronext, în condițiile în care euro s-a întărit în...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole