22 C
București
duminică, 28 mai, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriPrețul grâului scade pentru a cincea săptămână consecutiv

Prețul grâului scade pentru a cincea săptămână consecutiv

Grâul a înregistrat a cincea săptămână consecutivă de pierderi în scădere a preţului, în condiţiile în care perspectivele se îmbunătăţesc pentru transporturile de cereale din Marea Neagră, scrie Bloomberg.

Departamentul american al Agriculturii şi-a îmbunătăţit perspectivele privind comerţul mondial cu grâu, datorită creşterii exporturilor din Ucraina şi Rusia, a anunţat agenţia de estimări lunare privind cererea şi oferta agricolă mondială.

Prelungirea acordului ruso-ucrainean care permite trecerea în siguranţă a exporturilor din Marea Neagră a contribuit la răcirea recentelor creşteri ale preţurilor, ceea ce ar putea atenua un flagel al inflaţiei alimentare mondiale. O recoltă de grâu abundentă în Australia determină, de asemenea, scăderea preţurilor.

În ciuda temerilor anterioare că inundaţiile din unele părţi ale Australiei ar putea afecta calitatea cerealelor, rapoartele indică faptul că nu este coşmarul care părea că ar putea fi luna trecută, a declarat Joe Nussmeier, broker la Frontier Futures.

O presiune suplimentară asupra preţurilor la grâu este prognoza unor ploi în marile regiuni producătoare din SUA, precum Kansas, a declarat Rich Nelson, strateg şef al companiei de brokeraj de mărfuri Allendale Inc.

Cel mai activ contract de grâu de la Chicago a închis vineri cu 1,6% mai jos, la 7,3425 dolari pe bushel. Porumbul a câştigat uşor, în timp ce soia a scăzut.

Contractele futures pentru făina de soia au crescut cu 11% în cursul săptămânii, cea mai mare creştere săptămânală din octombrie 2014.

Între timp, uleiul de soia a scăzut pentru a doua săptămână consecutivă, coborând cu 7,6%. Oscilaţiile de preţ marchează o răsturnare de situaţie pentru mărfurile derivate din soia.

Uleiul de soia, un ingredient cheie în fabricarea motorinei regenerabile, a scăzut după ce administraţia Biden a propus săptămâna trecută noi reguli de amestecare a biocombustibililor, sub aşteptările industriei.

Discută cu fermierii în grupurile Agrobiznes pe WhatsApp ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Cotaţia grâului a ajuns la cel mai redus nivel din ultimii doi ani

Cotaţia grâului la bursa de cereale de la Chicago...
‹ adv ›

Evoluția prețurilor pieței lemnului pentru al doilea trimestru al 2023

Ca de obicei, am pregătit o prognoză a pieței lemnului pentru al doilea trimestru al acestui an. Situația de...

Cotaţia grâului scade după prelungirea acordului privind exporturile de cereale ucrainene pe Marea Neagră

Cotaţia grâului pe plan global a scăzut şi mai mult joi, după ce extinderea acordului privind exporturile de cereale...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole