19.6 C
București
miercuri, 24 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricolePreț record la vânzarea terenului agricol în SUA: 74100 de dolari pentru...

Preț record la vânzarea terenului agricol în SUA: 74100 de dolari pentru un hectar

În SUA a fost stabilit un nou record pentru vânzarea de terenuri agricole. În Midwest, prețurile terenurilor au crescut cu 20%.

Potrivit analistului Agrarheute Olaf Zinke, în județul Sioux, Iowa, 73,19 acri (aproximativ 30 de hectare) de teren agricol cu o bonitate bună au fost vândute la o licitație pe 11 noiembrie pentru 30 de mii de dolari pe acru. Este echivalentul a aproximativ 74.100 de dolari pe hectar.

Tranzacțiile cele mai mari sunt realizate de fermieri locali, relatează Farm Journal, adică nu este vorba de investitori cum ar fi Bill Gates care în ultima perioadă a ajuns în atenția jucătorilor agricoli din SUA datorită suprafețelor foarte mari de teren achiziționate.

„Nu pot explica aceste recorduri recente de preț. Prețul a fost negociat în câteva minute”, menționează un observator al pieței pentru Farm Journal.

Ferma conținea 72,49 acri de teren arabil și restul de drumuri tehnologice și cărări. Până acum, porumbul și soia au fost cultivate aproape în mod egal la fermă.

Această ultimă vânzare a fost veriga unui lanț de câteva alte vânzări recente la prețuri foarte mari. Începând cu 27 octombrie, aproximativ 116 acri de teren agricol din sud-estul Nebraska au fost vândute pentru un record de 27 400 de dolari pe acru (67 678 de dolari pe hectar).

Tot în octombrie, o proprietate de 55 de acri în comitatul Plymouth, Iowa a fost vândută cu 26 250 de dolari pe acru (64 837 de dolari pe hectar). Asta înseamnă că suma totală a fost de 1,44 milioane de dolari.

Observatorii se așteaptă la tranzacții foarte dinamice în următoarele câteva săptămâni. Agenții imobiliari cred că prețul mediu de 30 de mii de dolari pe acru ar putea fi chiar depășit.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Legea arendei ajunge din nou în Parlament

După ce două inițiative legislative identice au fost respinse...
‹ adv ›

DPA: Vânzarea de terenuri agricole din fosta Germanie de Est aflate în proprietatea statului va înceta

Guvernul de la Berlin va pune capăt vânzării de terenuri agricole din fosta Germanie de Est aflate în proprietatea...

Buzău: 297 lei/m2 – cel mai mare preţ de vânzare al unui teren agricol extravilan în 2023

În anul 2023 au fost vândute în judeţul Buzău terenuri agricole în suprafaţă de aproximativ 4.000 de hectare, cel...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole