‹ adv ›
miercuri, 29 martie, 2023
0.8 C
București

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriPreț record la vânzarea terenului agricol în SUA: 74100 de dolari pentru...

Preț record la vânzarea terenului agricol în SUA: 74100 de dolari pentru un hectar

În SUA a fost stabilit un nou record pentru vânzarea de terenuri agricole. În Midwest, prețurile terenurilor au crescut cu 20%.

Potrivit analistului Agrarheute Olaf Zinke, în județul Sioux, Iowa, 73,19 acri (aproximativ 30 de hectare) de teren agricol cu o bonitate bună au fost vândute la o licitație pe 11 noiembrie pentru 30 de mii de dolari pe acru. Este echivalentul a aproximativ 74.100 de dolari pe hectar.

Tranzacțiile cele mai mari sunt realizate de fermieri locali, relatează Farm Journal, adică nu este vorba de investitori cum ar fi Bill Gates care în ultima perioadă a ajuns în atenția jucătorilor agricoli din SUA datorită suprafețelor foarte mari de teren achiziționate.

„Nu pot explica aceste recorduri recente de preț. Prețul a fost negociat în câteva minute”, menționează un observator al pieței pentru Farm Journal.

Ferma conținea 72,49 acri de teren arabil și restul de drumuri tehnologice și cărări. Până acum, porumbul și soia au fost cultivate aproape în mod egal la fermă.

Această ultimă vânzare a fost veriga unui lanț de câteva alte vânzări recente la prețuri foarte mari. Începând cu 27 octombrie, aproximativ 116 acri de teren agricol din sud-estul Nebraska au fost vândute pentru un record de 27 400 de dolari pe acru (67 678 de dolari pe hectar).

Tot în octombrie, o proprietate de 55 de acri în comitatul Plymouth, Iowa a fost vândută cu 26 250 de dolari pe acru (64 837 de dolari pe hectar). Asta înseamnă că suma totală a fost de 1,44 milioane de dolari.

Observatorii se așteaptă la tranzacții foarte dinamice în următoarele câteva săptămâni. Agenții imobiliari cred că prețul mediu de 30 de mii de dolari pe acru ar putea fi chiar depășit.

Discută cu alți fermieri în grupurile Agrobiznes pe WhatsApp ›

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Piața terenurilor agricole: România este una dintre cele mai ieftine piețe din UE

Arenda pentru un hectar de teren agricol costă între...
‹ adv ›

Jumătate din terenurile agricole din România sunt arendate, proprietarii încasează în medie 100 euro/ha

Circa 4,4 milioane de hectare de teren sunt date în arendă, adică jumătate din terenurile agricole din România, iar...

Procedura de stabilire a impozitului pe veniturile din înstrăinarea terenurilor agricole situate în extravilan – în vigoare

Ordinul nr. 216/2023 privind aprobarea Procedurii de stabilire a impozitului pe veniturile din înstrăinarea terenurilor agricole situate în extravilan/pachetului de...

Piața terenurilor agricole în România: Prima tranzacţie din 2023 – 12.000 euro/hectar

A avut loc prima tranzacție cu teren agricol a acestui an, la Giurgiu. Un israelian și irakian sunt norocoșii...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole