33.7 C
București
sâmbătă, 23 septembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriPorumbul este din nou rege în SUA, inflaţia i-a făcut pe fermieri...

Porumbul este din nou rege în SUA, inflaţia i-a făcut pe fermieri să crească suprafeţele cultivate

Porumbul este, din nou, cea mai importantă cultură agricolă din SUA, după ce creşterea preţurilor la cereale i-a făcut pe fermieri să ignore problemele meteo şi scumpirea îngrăşămintelor pentru a cultiva mai mult porumb şi a reduce suprafeţele cultivate cu soia, transmite Bloomberg.

Potrivit celor mai recente date ale Departamentului american al Agriculturii, suprafeţele cultivate cu porumb sunt estimate la 89,9 milioane acri, aproximativ 36 milioane de hectare, în creştere faţă de 89,5 milioane de acri faţă de cât estima USDA în luna martie.

În schimb, suprafeţele cultivate cu soia au scăzut până la 88,3 milioane de acri, de la 91 milioane de acri cât se estima anterior.

Cotaţiile futures la porumb au crescut cu aproximativ 9% de la începutul anului, apropiindu-se de maximumul istoric, după ce invadarea Ucrainei de către Rusia a dat peste cap livrările de cereale din regiunea Mării Negre.

„Semnalele care vin de pe piaţă sunt foarte clare: plantaţi porumb”, spune Kevin McNew, economist şef la firma Farmers Business Network.

În plus, Departamentul american al Agriculturii a semnalat că este posibil să vină cu noi estimări revizuite la finele sezonului. USDA colectează date suplimentare cu privire la culturile agricole, inclusiv porumb, soia boabe, grâu şi canola, care urmează a fi date publicităţii în luna august.

La grâu, Departamentul american al Agriculturii estimează că suprafeţele cultivate au crescut cu 1% comparativ cu datele din luna martie, până la 47,1 milioane acri.

Dacă aceste estimări se vor confirma, suprafeţele cultivate cu porumb în acest an ar fi unele din cele mai mici înregistrate de la debutul colectării datelor statistice în 1919.

La bursa de cereale de la Chicago, cotaţiile futures la grâu cu livrare în luna septembrie au scăzut cu 4,9% până la 8,84 dolari per bushel, cel mai scăzut nivel înregistrat de la finele lunii februarie.

Odată cu publicarea celor mai recente date ale USDA privind suprafeţele cultivate şi stocurile de cereale, atenţia analiştilor se va îndrepta acum spre cea de-a doua jumătate a sezonului.

Evoluţiile meteo precum şi starea culturilor vor fi urmărite cu atenţie, precum şi cererea pentru exporturi şi perspectivele unei recesiuni globale care riscă să afecteze cererea pentru materii prime.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Controlul buruienilor din cultura de porumb

Cultivarea porumbului pe areale cu condiţii agroclimatice diferite, de...
‹ adv ›

Irigarea porumbului – aspecte importante și sfaturi

Irigarea porumbului poate oferi adaosuri de recoltă importante, iar în condițiile secetelor tot mai frecvente, devine și absolut necesară...

Aflatoxinele din recolta de porumb din anul 2022

Anul 2022 a fost un an extrem de dificil pentru cultura porumbului care a suferit din cauza stresului termic...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole