14.8 C
București
miercuri, 24 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricolePolonia vrea ca mai multe produse alimentare din Ucraina să fie interzise...

Polonia vrea ca mai multe produse alimentare din Ucraina să fie interzise în UE

Laptele, păsările de curte şi alte produse alimentare ar trebui incluse pe lista importurilor din Ucraina ce vor fi interzise temporar în Uniunea Europeană, este de părere ministrul Agriculturii din Polonia, Robert Telus, transmite Reuters.

„Am discutat propunerile noastre, lista noastră este mai extinsă: lapte, carne de pasăre, miere”, a declarat, joi, Telus, la o conferinţă de presă.

Comisarul european pentru comerţ, Valdis Dombrovskis, a discutat miercuri planurile cu miniştrii din ţările afectate – Bulgaria, Ungaria, Polonia, România şi Slovacia – precum şi cu partea ucraineană.

Luna aceasta, cele cinci ţări au cerut Comisiei Europene, printr-o scrisoare, măsuri de sprijin în contextul creşterii importurilor de produse agricole ucrainene pe pieţele lor.

Conform reglementărilor UE, Bruxelles-ul poate limita importurile de produse în întregul sau în zone ale blocului comunitar, în timp ce tranzitul rămâne permis.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

DunhamTrimmer: Valoarea globală a îngrășămintelor cu valoare adăugată, estimată la 19,3 miliarde USD în 2022

Vatren Jurin, directorul tehnic al DunhamTrimmer, a împărtășit perspective...
‹ adv ›

Parlamentul European a adoptat o lege revizuită pentru a îmbunătăţi calitatea aerului

Parlamentul European a adoptat, miercuri, cu 381 voturi pentru, 225 împotrivă şi 17 abţineri, acordul politic provizoriu la care...

Raport: Insecuritatea alimentară s-a agravat în 2023, pe fondul conflictelor 

Insecuritatea alimentară s-a agravat la nivel mondial în 2023, aproape 282 de milioane de oameni având nevoie de asistenţă...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole