20.8 C
București
joi, 28 martie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricolePolonia: Ministrul agriculturii demisionează pe fondul furiei fermierilor din cauza importurilor de...

Polonia: Ministrul agriculturii demisionează pe fondul furiei fermierilor din cauza importurilor de cereale din Ucraina

Ministrul agriculturii polonez, Henryk Kowalczyk, a demisionat miercuri pe fondul creşterii furiei fermierilor din ţara sa din cauza impactului importurilor de cereale din Ucraina asupra preţurilor, transmite Reuters.

Kowalczyk a explicat că a luat această decizie după ce Comisia Europeană a hotărât să prelungească scutirea de taxe pentru importurile de cereale din Ucraina până în iunie 2024.

Fermierii polonezi cereau introducerea de tarife.

Întrucât este clar că această solicitare nu va fi satisfăcută de Comisia Europeană în acest moment, am decis să demisionez din funcţia de ministru al agriculturii, a declarat Kowalczk.

Blocajele logistice au făcut ca mari cantităţi de cereale ucrainene, care sunt mai ieftine decât cele produse în Uniunea Europeană, să rămână în ţări central -europene, lovind în preţurile şi vânzările agricultorilor locali, şi dând mari bătăi de cap în Polonia partidului de guvernământ Lege şi Justiţie (PiS) în acest an electoral.

Şefii de guvern din cinci ţări UE (Bulgaria, Polonia, România, Slovacia şi Ungaria) i-au scris vineri preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru a propune măsuri pentru limitarea distorsiunilor pe piaţă provocate de importurile ucrainene.

Ei au mai afirmat că Uniunea Europeană ar trebui să reintroducă taxe vamale asupra produselor agricole ucrainene dacă afluxul acestor produse, ce împinge în jos preţurile pe pieţele UE, nu poate fi oprit prin alte mijloace.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Analiză Wines of Romania: Busuioaca de Bohotin și Fetească Neagră, cele mai căutate vinuri în mediul online

O analiză recentă realizată de Wines of Romania, platformă...
‹ adv ›

MAVRIK – insecticid unic cu efect de șoc pentru combaterea principalilor dăunători din cultura de rapiță

Anul acesta înregistrăm o suprafață cultivată cu rapiță de toamnă cu mult redusă comparativ cu anul anterior, aceasta datorându-se...

Ministrul Florin Barbu spune că niciun fermier nu a adus probe că în România se descarcă cereale din Ucraina

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat, joi, că niciun fermier nu a adus probe că în România se descarcă...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole