6.7 C
București
duminică, 24 martie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricolePloi şi intensificări ale vântului în întreaga ţară, până luni seara

Ploi şi intensificări ale vântului în întreaga ţară, până luni seara

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o informare de precipitaţii moderate cantitativ şi intensificări ale vântului, ce vizează întreaga ţară, până luni seara.

Conform prognozei de specialitate, în intervalul 18 noiembrie, ora 18:00 – 21 noiembrie, ora 18:00, temporar, va ploua în cea mai mare parte a ţării, iar prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi local 20 – 30 l/mp şi izolat 40 – 50 l/mp, cu precădere în zonele deluroase şi montane din vest şi sud-vest.

De asemenea, în jumătatea de nord a Moldovei se vor semnala precipitaţii mixte – în noaptea de vineri spre sâmbătă (18/19 noiembrie) şi predominant sub formă de ninsoare – începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (19/20 noiembrie), unde local se va depune strat de zăpadă. Pe alocuri va fi polei.

Potrivit meteorologilor, la început, în nordul Carpaţilor Orientali, apoi pe alocuri şi în zona montană înaltă din rest, vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă.

Pe de altă parte, până luni seara, în Bucureşti, este prognozat un regimul termic caracterizat de valori mai ridicate decât mediile multianuale. Vor fi înnorări şi temporar va ploua, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 12 – 16 grade, iar cea minimă de 6 – 8 grade

Temporar, vântul va prezenta intensificări la munte, în special pe creste, unde rafalele vor depăşi 80 – 90 km/h, mai ales în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, dar local şi în zonele joase de relief, cu viteze în general de 45 – 55 km/h.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

AgroMeteo: Secetă pedologică în zone agricole din patru regiuni ale țării

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a transmis pentru perioada...
‹ adv ›

AgroMeteo: Indicele de împrimăvărare și rezerva de umiditate a culturilor agricole aflate în vegetație

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a publicat indicele de împrimăvărare care reprezintă potențialul termic al perioadei de trecere de la...

ANM: Rezerva de apă în cultura grâului de toamnă, apropiată de optim în cea mai mare parte a ţării

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, prognoza de specialitate pentru perioada 28 februarie - 5 martie 2024, care...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole