1.3 C
București
spot_img

-

HomepageȘtiriPeste 47 de milioane de euro au fost solicitate de fermieri pentru...

Peste 47 de milioane de euro au fost solicitate de fermieri pentru înfiinţarea sau modernizarea plantaţiilor pomicole

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a primit online 65 de solicitări de finanţare în valoare de 47,6 milioane de euro pentru înfiinţarea, extinderea sau modernizarea plantaţiei pomicole, finanţare acordată prin componenta 1 a submăsurii 4.1a Investiţii în exploataţii pomicole din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.

Întrucât alocarea financiară stabilită pentru această formă de sprijin a fost de 30,5 milioane de euro, fondurile europene disponibile pentru anul 2022 pentru această componentă au fost epuizate.

„Ne bucură interesul major al fermierilor pentru accesarea fondurilor destinate înfiinţării şi dezvoltării plantaţiilor pomicole. Reamintim tuturor fermierilor interesaţi că pot depune în continuare cereri de finanţare pentru înfiinţarea sau modernizarea pepinierelor pomicole şi pentru achiziţia de utilaje de recoltare pentru fermele pomicole. Pentru aceste investiţii finanţate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) mai sunt disponibile fonduri în valoare de peste 18 milioane de euro, până la data limită de primire a proiectelor, 12 decembrie 2022 sau până la epuizarea fondurilor alocate”, a declarat directorul general al AFIR, George Chiriţă.

Agenţia precizează că, din finanţarea disponibilă în continuare prin submăsura 4.1a, pot fi accesate până la 300.000 de euro/proiect pentru utilaje de recoltare (achiziţii simple), în limita a 11,5 milioane de euro fonduri totale disponibile, iar pentru înfiinţarea, extinderea sau modernizarea pepinierelor pot fi accesate până la 1,5 milioane de euro/proiect (proiecte complexe), în limita a 6,9 milioane de euro fonduri totale disponibile.

„Menţionăm, totodată, că până la data de 16 decembrie 2022, fermierii mai pot depune cereri de finanţare pentru decontarea primelor de asigurare a culturilor, a animalelor şi a plantelor în cadrul submăsurii 17.1”, adaugă reprezentanţii AFIR.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Ridichea de vară și de iarnă. Sfaturi la cultivare

Ridichile de vară sunt cultivate pentru consumul în lunile...

Autorizații pentru tratamentul semințelor de floarea soarelui și porumb cu neonicotinoide – aprobate

Potrivit informațiilor publicate recent de către Autoritatea Națională Fitosanitară din România, pentru anul 2022 au fost emise mai multe...

Cum să elaborați planul de fertilizare la culturile agricole

Atât din rațiuni economice cât și din exigențe de protecție a mediului, se impune o corectă gestionare și folosire...

Tufa spaniolă la cireș – cum se formează coroana. Tăierile

Sistemul de conducere tufă spaniolă la cireș (Spanish Bush) constă din mai multe ramuri ce reduc din vigoarea de...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate