9.5 C
București
duminică, 21 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricolePeste 47 de milioane de euro au fost solicitate de fermieri pentru...

Peste 47 de milioane de euro au fost solicitate de fermieri pentru înfiinţarea sau modernizarea plantaţiilor pomicole

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a primit online 65 de solicitări de finanţare în valoare de 47,6 milioane de euro pentru înfiinţarea, extinderea sau modernizarea plantaţiei pomicole, finanţare acordată prin componenta 1 a submăsurii 4.1a Investiţii în exploataţii pomicole din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.

Întrucât alocarea financiară stabilită pentru această formă de sprijin a fost de 30,5 milioane de euro, fondurile europene disponibile pentru anul 2022 pentru această componentă au fost epuizate.

„Ne bucură interesul major al fermierilor pentru accesarea fondurilor destinate înfiinţării şi dezvoltării plantaţiilor pomicole. Reamintim tuturor fermierilor interesaţi că pot depune în continuare cereri de finanţare pentru înfiinţarea sau modernizarea pepinierelor pomicole şi pentru achiziţia de utilaje de recoltare pentru fermele pomicole. Pentru aceste investiţii finanţate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) mai sunt disponibile fonduri în valoare de peste 18 milioane de euro, până la data limită de primire a proiectelor, 12 decembrie 2022 sau până la epuizarea fondurilor alocate”, a declarat directorul general al AFIR, George Chiriţă.

Agenţia precizează că, din finanţarea disponibilă în continuare prin submăsura 4.1a, pot fi accesate până la 300.000 de euro/proiect pentru utilaje de recoltare (achiziţii simple), în limita a 11,5 milioane de euro fonduri totale disponibile, iar pentru înfiinţarea, extinderea sau modernizarea pepinierelor pot fi accesate până la 1,5 milioane de euro/proiect (proiecte complexe), în limita a 6,9 milioane de euro fonduri totale disponibile.

„Menţionăm, totodată, că până la data de 16 decembrie 2022, fermierii mai pot depune cereri de finanţare pentru decontarea primelor de asigurare a culturilor, a animalelor şi a plantelor în cadrul submăsurii 17.1”, adaugă reprezentanţii AFIR.

  • Citește despre ->
  • AFIR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

AFIR a lansat a doua versiune a Ghidului pentru Investiții în exploatații agricole

AFIR a lansat în consultare a doua versiune a...
‹ adv ›

APIA şi AFIR au făcut plăţi de peste 18 mln de euro în ultimele trei zile

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăţi pentru anul de cerere 2023 în sumă totală...

AFIR anunță programele active de finanțare pentru exploatațiile agricole

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) amintește că, fermierii pot depune cereri de finanțare pentru exploatațiile agricole. În acest moment,...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole