14 C
București
luni, 18 martie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricolePesta porcină: 11 focare noi înregistrate în ultima săptămână

Pesta porcină: 11 focare noi înregistrate în ultima săptămână

Numărul focarelor de pestă porcină africană active era, joi, de 310, în ultima săptămână fiind înregistrate 11 focare noi, conform datelor publicate de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Din totalul focarelor active, şapte erau în exploataţii comerciale şi unul în exploataţii comerciale de tip A. Un număr total de 140.163 de porcine erau afectate în focarele active.

În intervalul 7 – 13 mai 2021 s-au înregistrat câte un focar nou în judeţele Alba, Bacău, Bistriţa Năsăud, Gorj, Giurgiu, Maramureş, Satu Mare, Vâlcea şi trei focare în judeţul Cluj.

În perioada menţionată au fost stinse 51 de focare de PPA, respectiv: 10 focare în judeţul Arad, 14 în judeţul Bihor, un focar în judeţul Cluj, unul în judeţul Călăraşi, cinci în judeţul Covasna, şase în judeţul Maramureş, trei în judeţul Mureş, cinci în judeţul Teleorman şi şase focare în judeţul Vâlcea.

De la prima semnalare a prezenţei virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017 şi până în prezent, au fost diagnosticate 5.618 de cazuri la mistreţi în 41 de judeţe. Dintre acestea, 24 de cazuri noi au fost înregistrate în intervalul 7 – 13 mai 2021.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Academia de Științe Agricole și Silvice, despre pesta porcină: Situația României, unică în UE

Academia de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe lonescu -...
‹ adv ›

Focar de pesta porcină africană într-o exploatație comercială din localitatea Golești; 20.000 de porci eutanasiați

În data de 23.01.2024, a fost confirmată prezența virusului Pestei Porcine Africane într-o exploatație comercială din localitatea Golești, județul Vrancea,...

Sibiu: Al doilea focar de pestă porcină africană, în Presaca; vor fi ucişi 34 de porci

Prefectura a anunţat că a fost confirmat cel de-al doilea focar de pestă porcină africană, în localitatea Presaca, unde...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole